HemHudAnsiktskräm för 60+

Ansiktskräm för 60+

Det finns så många krämer på marknaden som påstår sig vara den bästa ansiktskrämen för 60+, men vilken är verkligen den bästa? Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man försöker svara på den här frågan. Vilken är din hudtyp? Vilka är dina mål? Vad är din budget och dina preferenser? Om du till exempel har torr hud och föredrar något med naturliga ingredienser kanske du väljer en annan ansiktskräm än någon med känslig hud som föredrar en mer potent formula.

Bästa ansiktskrämen för 60+:

 1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel
 2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme
 3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer
 4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream
 5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Bästa ansiktskrämen för 60+

1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel

Denna lyxiga ansiktsrengöringsgel lämnar din hud ren, fräsch och uppfriskad. Denna gel är perfekt för mogen hud eftersom den verkar på djupet av porerna för att hjälpa till att öka cellomsättningen och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Det är en utmärkt produkt för alla hudtyper, inklusive torr, solskadad, normal, kombinerad, fet och aknebenägen hud. Den rekommenderas dock inte för känslig hud eftersom det finns några ingredienser som kan orsaka irritation.

 • Lyxigt ansiktsrengöringsgel
 • Lämnar huden ren, fräsch och uppfriskad
 • Hjälper till att öka cellomsättningenn

2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme

D-force dagkräm är lämplig för personer som inte får tillräckligt med D-vitaminer från solljus. Krämen ger huden naturligt D-vitamin och innehåller tre potenta A-vitamintyper som reparerar åldrande och solskador. Den innehåller också två E-vitamintyper som fungerar som antioxidanter.

 • Innehåller D-vitamin
 • Innehåller tre A-vitamintyper
 • Innehåller antioxidanter

3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer

Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer är en 24-timmars trippelkorrigerande anti-aging-kräm som innehåller den banbrytande kombinationen av ferulasyra och retinol samt det innovativa EKG Cellular ComplexTM. Ingredienserna verkar direkt på hudens fibroblastceller och ökar hudens egen förmåga att producera kollagen och elastin för en synlig förbättring av hudens utseende och elasticitet. Fina linjer och rynkor reduceras både på ytan och på djupet. Krämen lyser också upp huden och förebygger uppkomsten av hyperpigmentering.

 • 24-timmars trippelkorrigerande anti-aging-kräm
 • Innehåller ferulasyra och retinol
 • Kkar hudens egen förmåga att producera kollagen

4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream

Denna prisbelönta ansiktskräm är speciellt framtagen för torrare hudtyper eller för dem som utsätts för kallt klimat. Den rika fluffiga konsistensen på krämen är utformad för att appliceras sparsamt eftersom den tränger djupt in och ger din hud intensiv fukt. Den innehåller palmitoyl tripeptid-5, acetyl-tetrapeptid 2, maskrossextrakt och Longevity ComplexTM som stimulerar hudens naturliga metabolism för att förbättra produktionen av kollagen och elastin. De olika peptiderna minskar också ålderstecken som fina linjer, rynkor och slapphet. Denna ljusrosa, glimmerinblandade kräm har en omedelbar uppljusande effekt efter applicering och ger huden en ungdomlig lyster.

 • Prisbelönt ansiktskräm
 • Rik och fluffig konsistens
 • Stimulerar hudens naturliga metabolism

5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Rynkor är oundvikliga, men med Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer kan du motstå dem och göra dem till ett minne blott. Denna anti-ageing-kräm är fylld med sju olika typer av kollagen och kollagenstimulerande ingredienser som bidrar till att huden känns fastare, slätare och mer ungdomlig. Marint, vegetabiliskt och hydrolyserat kollagen hjälper till att förbättra upplevelsen av fina linjer, rynkor och fasthet medan hydroxyprolin, peptider, kollagenaminosyror och fettsyror hjälper till att förbättra resultatet. Ett femprocentigt hyaluronsyrakomplex och scvalane gör att huden känns mjuk, återfuktad och fyllig.

 • Innehåller sju olika typer av kollagen
 • Innehåller kollagenstimulerande ingredienser
 • Huden blir mjuk och återfuktad

Mer om ansiktskräm för 60+

Det finns ett stort urval av skönhetsprodukter. I kategorin hudvård och ansiktskrämer finns något för alla. Det finns ingen risk att inte hitta något som passar just din hudtyp, utmaningen är att hitta en sort som du trivs med. Jag har provat mig fram många gånger, med olika sorter och märken. Till slut hittade jag de krämer som passar min hud väldigt bra.

Ansiktskrämer för 60-plussare

Att använda samma ansiktskräm genom hela livet är det få som gör. Det är viktigt att följa kroppen och hur den utvecklas. När kroppen är yngre sker en annan naturlig egen produktion av vitaminer och mineraler, som avtar när vi blir äldre. Jag rekommenderar alltid att använda naturliga produkter, som ger en skjuts till kroppens egen produktion. Det är då inget konstgjort som tillförs, utan helt naturliga ingredienser, vilket enbart är positivt. Det finns naturligtvis olika syften med varför vi använder produkterna. Där behöver var och en se över vad som är viktigt för just dem.

Daglig hudvårdsrutin för 60-plussare

Det är inte alla som använder sig av ansiktskrämer, eller andra skönhetsprodukter. Det går att klara sig utan dessa, men med hjälp av naturliga produkter kan en positiv inverkan ske. Genom att använda ansiktskräm dagligen, får huden och dess celler en extra skjuts av de ämnen som finns i krämen. En vitamin- och mineralrik ansiktskräm gör att huden får en annan lyster.

I Sverige har vi ett väldigt varierat klimat, vilket påverkar vår hud väldigt mycket. När det skiftar i temperaturen blir det svårt för kroppens egen funktion att tillföra det huden egentligen skulle behöva. I länder där det är samma klimat året runt, där är det lätt för kroppen att anpassa sig. I det här växelrika klimatet blir ansiktskrämen en naturlig del av vardagen för många människor.

Jag har en rutin varje dag för mitt ansikte, något jag även rekommenderar de som är 60+ att ha. Genom en rutin vet kroppen vad den kommer att få, och har då lättare för att anpassa sig. På morgonen behöver fukt tillsättas till ansiktet, efter att ha varit vilande hela natten. Först tvättar jag ansiktet med svalt vatten och torkar sedan av. När ansiktet är torrt applicerar jag min dagkräm. För en äldre person rekommenderar jag en dagkräm som har extra mycket fukt i sig. När kroppen åldras tillförs inte lika mycket naturlig fukt som på en yngre person.

På vintern använder jag en dagkräm till ansiktet som har både D-vitamin och extra fukt i sig. Det är en mörk och kall årstid och då har jag märkt att ansiktet trivs bättre med en annan dagkräm än den jag har på sommaren. På nätterna rekommenderar jag starkt för 60-plussare att använda en nattkräm. Genom att använda en kräm på natten också, ges möjligheten att ansiktet håller sig i balans över hela dygnet. Cellerna får extra fukt dygnet runt, vilket gör stor skillnad för den naturliga produktionen.

Vilken ansiktskräm är bäst?

Jag får ofta frågan vilken ansiktskräm som är bäst att använda för personer som är 60+. Det går inte att ge en rekommendation på en sort för alla. Alla behöver prova sig fram och även se över vad syftet och målet är. Vill du att ansiktet ska ha en lyster? Vill du ha en kräm som hjälper till att minska rynkor? Vill du ha en kräm som tillför extra vitamin? Då behovet varierar behöver rekommendationerna ges individuellt, utefter varje persons önskemål med användandet av ansiktskrämen.

Leave a Comment