HemTänderTandkräm för emaljen

Tandkräm för emaljen

Finns det en tandkräm för emalj? Det finns många bra produkter som påstår att de hjälper till att förbättra din emalj. Men vilken är bäst? Jag gjorde efterforskningen åt dig och avgränsade mig till fem tandkrämer som är vetenskapligt bevisade att de stärker dina tänder med tiden. Läs vidare för att ta reda på vilken som är den bästa tandkrämen för emalj.

Bästa tandkrämen för emaljen:

 1. Brilliant Smile WhiteningBoost Toothpaste 20 ml
 2. Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml
 3. Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste 65 ml
 4. Weleda Ratanhia Toothpaste 75 ml
 5. Weleda Salt Toothpaste 75 ml

Bästa tandkrämen för emaljen

1. Brilliant Smile WhiteningBoost Toothpaste 20 ml

BrilliantSmile Whitening + Toothpaste är en unik vitaliserande tandkräm som innehåller en aktiv ingrediens som tränger in i emaljen och har förmågan att avlägsna ytliga missfärgningar på tänderna. Ingredienserna i denna tandkräm är också fria från skadliga slipande effekter och ger dig friskare tandkött. Tandkrämen innehåller inga blekmedel och därmed skulle ingen skada uppstå på såväl ditt tandkött som dina tänder. Tandkrämen finns i två smaker – Mint & Saft Strawberry. Observera att den blekande effekten av tandkrämen inte håller länge om den används i mer än 2 veckor kontinuerligt.

 • Unik vitaliserande tandkräm
 • Innehåller en aktiv ingrediens som tränger in i emaljen
 • Har förmågan att avlägsna ytliga missfärgningar på tänderna

2. Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml

Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste är den perfekta tandkrämen för att stärka emaljen. Tandkrämen har ett brett spektrum av aktiva ingredienser som verkar på tänderna och tandköttet för att hjälpa till att bleka tänderna. Tandkrämen har utvecklats tillsammans med världsledande tandläkare för att vara den mest kompletta tandblekningstandkrämen på marknaden. Förutom att bleka tänderna skyddar den mot karies och plack, stärker tandköttet och tar bort fläckar och missfärgningar.

 • Den perfekta tandkrämen för att stärka emaljen
 • Brett spektrum av aktiva ingredienser
 • Utvecklats tillsammans med världsledande tandläkare

3. Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste 65 ml

Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste är en exklusiv gelbaserad tandkräm som effektivt bleker dina tänder utan skadlig nötning och bidrar till bättre munhälsa. Genom att använda Brilliant Smile whiteningevo tandkräm två gånger om dagen förebygger du effektivt bildandet av missfärgningar på dina tänder och skyddar dina tänder från karies, plack, känslighet och irritation. Brilliant Smile whiteningevo tandkräm innehåller aktiva ingredienser som löser upp ytliga missfärgningar och försiktigt rengör tänderna utan att skada emaljen.

 • Exklusiv gelbaserad tandkräm
 • Bleker dina tänder utan skadlig nötning
 • Förebygger bildandet av missfärgningar

4. Weleda Ratanhia Toothpaste 75 ml

Denna tandkräm från Weleda är tillverkad av naturliga ingredienser och är baserad på krita. Detta innebär att tandkrämen rengör och bleker tänderna på ett skonsamt men ändå effektivt sätt. Ingredienserna ser till att tandköttet håller sig friskt och att munfloran stöds. Med en stark smak av pepparmint gör Ratanhia tandkräm tandborstning till en trevlig upplevelse.

Tandkrämen är bra för dig som vill behålla eller stärka en hälsosam emalj.

 • Tillverkad av naturliga ingredienser
 • Baserad på krita
 • Ser till att tandköttet håller sig friskt

5. Weleda Salt Toothpaste 75 ml

Salt Toothpaste från Weleda är en naturlig tandkräm utan onödiga tillsatser baserad på havssalt och mineraler. De naturliga ingredienserna hjälper till att förebygga missfärgningar och plack. Den speciella saltformeln ökar det naturliga flödet av saliv i munnen och hjälper därmed den fysiologiska självrengöringen, vilket bidrar till ren och stark emalj. Innehåller även natriumbikarbonat som neutraliserar syror som är skadliga för tänderna. Myrrh-extrakt stärker tandköttet medan mineraler rengör tänderna. Tandkrämen har en uppfriskande smak av pepparmint.

 • Naturlig tandkräm utan onödiga tillsatser
 • Baserad på havssalt och mineraler
 • Förebygger missfärgningar och plack

Mer om tandkräm för emaljen

Om du, likt många andra, är rädd om din tandhälsa och munhygien är det också viktigt att tänka på hur din emalj mår.

Emaljen är det yttre, skyddande laget på dina tänder och det är när emaljen får skador eller blir skör som det uppstår hål. Det vill säga kariesangrepp. Om du får hål i tänderna krävs det att du uppsöker tandläkare för att besvären inte ska förvärras. Det finns emellertid förebyggande åtgärder som hjälper till att skydda mot skadad emalj och hål i tänderna – en bra tandkräm är det viktigaste. Att du dessutom tänker på att använda en tandborste som passar ditt tandkött och dina tänder är också väldigt viktigt.

En tandkräm som skyddar emaljen är bra att använda om dina tänder utsätts för angrepp av syra och ämnen som kan fräta på emaljen och skada den. Det är inte bara sura livsmedel som kan skada tänderna utan detta orsakas också av socker eller sötningsmedel. En tandkräm som är anpassad för tändernas emalj är bra att använda om du äter eller dricker livsmedel som är sura eller väldigt söta.

Att borsta tänderna regelbundet, morgon och kväll, är en förutsättning för att förebygga hål eller karies. Tandkräm som innehåller fluor är alltid att föredra då fluor hjälper till att skydda och stärka emaljen.

Om emaljen på tänderna blir skadad så kan lätt ilningar uppstå. En tandkräm som är anpassad för att skydda emaljen hjälper ofta att lindra ilningar och värk.

Om du upplever obehag eller smärta från tänder eller tandkött så bör du alltid rådfråga din tandläkare innan du behandlar tänderna själv.

Innan du borstar tänderna med en tandkräm för emaljen så bör du använda tandtråd för att förebygga tandsten och ilningar.

Att borsta tänderna med en bra tandkräm som är till för emaljen är alltid bra, oavsett om du har problem med tandhälsan eller inte, då detta förebygger framtida besvär.

Att skydda emaljen med en bra tandkräm är också bra om du vill undvika missfärgningar på tänderna. Missfärgade tänder kan uppkomma av en rad olika orsaker, däribland rökning, rött vin, kaffe, te och sura livsmedel. Om du använder en tandkräm som är speciellt framtagen för att skydda emaljen så minskar du risken för att få missfärgade tänder.

Att tänka på kost, motion och återhämtning är faktiskt viktigt för tandhälsan. Om kosten inte är bra för tänderna så finns det större risk för att kariesangrepp eller hål uppstår.

Att alltid använda en tandkräm som är till för att skydda emaljen mot karies och frätskador gör att du minimerar risken för att få hål i tänderna, vilket alltid kräver behandling av tandläkare.

Att använda en tandborste som är bra för både dina tänder och ditt tandkött minskar också risken för karies, ilningar och hål.

Om du upplever att dina tänder är missfärgade kan det vara bra att prova att använda en tandkräm som både skyddar emaljen och rengör tänderna från missfärgningar. Missfärgade tänder är inget tecken på dålig tandhygien eller tandhälsa. Detta uppstå beroende på kost, dryck och rökning.

Leave a Comment