HemHudBästa hudvårdsserien

Bästa hudvårdsserien

I denna artikel kan du hitta den bästa hudvårdsserien jag provat och några likvärdiga alternativ anpassade efter olika hudtyper. Jag har provat många olika hudvårdsserier under åren och listar den bästa hudvården baserat på kombinationen av min egen upplevelse, priset och andras recensioner för de produkter som inte passat just min hudtyp.

Hudkonsultation – Hitta din hudtyp

Om du är osäker vilken hudtyp du har så kan du ta hjälp av proffs på området. DAHL Skincare erbjuder exempelvis gratis hudkonsultation online där du först får svara på olika frågor, du har därefter möjlighet att ladda upp foton på dina problemområden och till sist chatta med en hudterapeut som ger dig en personlig rekommendation utifrån informationen du lämnat. När du väl vet vilken hudtyp du har är det lättare att senare hitta produkter som passar just dig och din hud.

Bästa hudvården

1. The Ordinary Skin Care Trio

Hudvårdsserien Skin Care Trio från The Ordinary

The Ordinary Skin Care Trio är tre produkter som tillsammans är den bästa hudvårdsserien för torr hy som jag provat. En prisvärd och effektiv hudvårdsserie som verkligen ger resultat.

 • Tillför fukt
 • Ger glow
 • Perfekt startkit

2. Clinique Hydrating Regimen

Hudvårdsserie från Clinique

Även denna hudvård från Clinique skulle kunna toppa min lista som den bästa hudvårsserien för torr hy, så egentligen borde de kanske dela förstaplatsen. Ett komplett kit som verkligen gör skillnad och är det klara valet om du är känslig mot syror. En mild tvål, en rengörande lotion och återfuktande ansiktskräm som tillsammans skapar den bästa hudvården för dig med torr hy.

 • Komplett kit för daglig användning
 • Väldigt återfuktande
 • Räcker länge

3. OLE HENRIKSEN Lets Get Luminous Brightening Set

Hudvårdsserie från Ole Henriksen

Ett kit med väldigt populära produkter från Ole Henriksen som är den bästa hudvårdsserien för dig med mogen hud som vill ha en uppstramande effekt. Produkterna är återfuktande, uppljusande och minimerar fina linjer. I detta kit ingår ett återfuktande serum, en uppljusande gel och en ögonkräm.

 • Ger din hud lyster
 • Optimal för åldrande hud
 • Räcker länge

4. Dermalogica Sensitive Skin

Den bästa hudvården för dig med känslig hy kommer från Dermalogica. Produkterna lugnar och dämpar rodnad och består av en svalkande och rengörande kräm, en fuktspray och en fuktgivande hudkräm i gelform.

 • Dämpar rodnad
 • Lugnar känslig hy
 • Svalkande spray

5. Maria Åkerberg Clearing Treatment

Den bästa hudvårdsserien för dig med blandhy kommer enligt mig från Maria Åkerberg. Detta kit innehåller både deras populära peeling och face mask. Peelingen innehåller både AHA-syra och små korn vilket ger lyster, förebygger pormaskar och förebygger pigmentfläckar. Face masken suger upp orenheter, har en uppstramande effekt och drar ihop synliga porer.

 • Effektiv kur för problemhy
 • Kombination av kemisk och mekanisk peeling
 • Ger lyster och minskar porer

Olika hudtyper

Olika hudtyper har olika behov. Här har jag sammanfattat vad som kännetecknar olika hudtyper och vad den bästa hudvården bör tillföra för att din hy ska må så bra som möjligt.

Torr hy

Om du har torr hy kan du känna att huden stramar eller så får du torra fläckar. Detta beror på att huden inte lyckas producera och behålla fukt som den ska. För att hjälpa huden på traven bör du använda en återfuktande hudvårdsserie och gärna oljor som behandlar på djupet.

Normal hy

Normal hy kännetecknas av en relativt problemfri, mjuk och spänstig hy som inte stramar eller kliar och som sällan får finnar eller känns oljig. Produkter som rekommenderas för normal hy är främst skonsam daglig rengöring tillsammans med en näringsrik och skyddande dagkräm för att bibehålla fuktbalansen.

Känslig hy

Har du känslig hy har du säkert märkt av att din hy reagerar på allt från olika hudvårdsprodukter till väder och vind. Känslig hy behöver milda produkter som svalkar och lindrar rodnad. Har du mycket problem bör du besöka en hudläkare för att få hjälp att reda ut vad det är som din hud reagerar mot.

Blandhy

Den vanligaste hudtypen som vanligtvis visar sig genom en fetare t-zon och torra till normaltorra kinder. Här kan du behöva kombinera produkter för att behandla särskilda områden, du kan också testa att satsa på produkter som balanserar huden.

Leave a Comment