HemTänderBästa tandkrämen

Bästa tandkrämen 2024

Att välja den bästa tandkrämen för dina tänder kan vara en svår uppgift. Det finns så många olika produkter med så många olika påståenden. Den här artikeln hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken tandkräm som är bäst för dig.

Bästa tandkrämen:

 1. Brilliant Smile WhiteningBoost Toothpaste 20 ml
 2. Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml
 3. Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste 65 ml
 4. Weleda Ratanhia Toothpaste 75 ml
 5. Weleda Salt Toothpaste 75 ml

Bästa tandkrämen

1. Brilliant Smile WhiteningBoost Toothpaste 20 ml

Den blekande tandkrämen kombinerar en intensiv behandling för snabb borttagning av ytliga missfärgningar på tänderna med hjälp av aktiva ingredienser, och den är också fri från skadliga slipande effekter. Ingredienserna i denna tandkräm förebygger även karies, klåda och ger dig friskare tandkött och fräschare andedräkt! Använd morgon och kväll i 2 veckor, ersätt sedan med BrilliantSmile Whitening + tandkräm för underhåll. För bästa resultat använd tillsammans med BrilliantSmile Whitening Mouthwash.

 • Intensiv behandling
 • Snabb borttagning av missfärgningar
 • Flera aktiva ingredienser

2. Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml

Beconfident® Multifunktionell tandkräm är ett effektivt och trevligt alternativ till vanlig tandkräm. Den hjälper till att bleka tänderna och har visat sig vara effektiv mot karies, plack och fläckar. Den hjälper också till att stärka tandköttet och ta bort fläckar och missfärgningar. Beconfident® Multifunctional Whitening Toothpaste smakar gott, fräsch myntsmak, det perfekta alternativet till traditionell tandkräm.

 • Effektivt alternativ till vanlig tandkräm
 • Bleker tänderna
 • Effektiv mot karies

3. Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste 65 ml

Brilliant Smile har utvecklat en exklusiv gelbaserad tandkräm som effektivt bleker dina tänder utan skadlig nötning och bidrar till bättre munhälsa. Genom att använda Brilliant Smile whiteningevo-tandkräm två gånger om dagen förebygger du effektivt missfärgningar på tänderna och skyddar dina tänder från karies, plack, känslighet och irritation. Brilliant Smile whiteningevo tandkräm innehåller aktiva ingredienser som löser upp ytliga missfärgningar och försiktigt rengör tänderna utan att skada emaljen.

 • Exklusiv gelbaserad tandkräm
 • Bleker tänderna utan skadlig nötning
 • Skyddar tänderna från karies, plack, känslighet och irritation

4. Weleda Ratanhia Toothpaste 75 ml

Mjukgörande tandkräm från Weleda med pepparmintolja. Tandkrämen är tillverkad av naturliga ingredienser som kalkämnen, myrra och pepparmyntsolja. Den är fluoridfri och innehåller inga parabener eller sulfater.

 • Mjukgörande tandkräm
 • Tillverkad av naturliga ingredienser
 • Innehåller inga parabener eller sulfater

5. Weleda Salt Toothpaste 75 ml

Salt Toothpaste från Weleda är en naturlig tandkräm baserad på havssalt och mineraler. De naturliga ingredienserna hjälper till att förebygga missfärgningar och plack. Den speciella saltformeln ökar det naturliga flödet av saliv i munnen och hjälper därmed den fysiologiska självrengöringen, vilket bidrar till rent och starkt tandkött. Innehåller även natriumbikarbonat som neutraliserar syror som är skadliga för tänderna. Myrrh-extrakt stärker tandköttet medan mineraler rengör tänderna. Har en uppfriskande smak av pepparmint.

 • Naturlig tandkräm
 • Baserad på havssalt och mineraler
 • Förebygger missfärgningar och plack

Att tänka på vid köp av tandkräm

Visst är det väl härligt att det finns tandkräm så vi alla kan hålla en god munhygien, vilket är väldigt viktigt för hälsan. Blir vi rejält sjuka så försvinner ofta mycket av immunförsvaret just i munnen. Det kan resultera i att tänder går sönder och annat uppstår som kan ge smärta. Det kan bli en kostsam historia att gå till tandläkaren och laga tänder eller något annat som behöver göras.

Tandkräm är vår generation uppväxta med och “borsta noga varje tand” är vi många som har hört. Mina kompisar som har barn har överfört den lilla ramsan till sina barn för att de ska tycka att det är roligare att borsta tänderna. Själv har jag alltid älskat att borsta tänderna och jag gör det mer än gärna. Att få den där härliga friska känslan och goda smaken i munnen efteråt är helt enkelt ljuvligt och det blir lättare att le när den känslan finns.

Det minsta jag tittar på när jag ska köpa tandkräm är förpackningen. Det mesta som skiljer tuberna åt är ju färgerna. Däremot väljer jag gärna ett bra varumärke som är känt och som innehåller skonsamma ämnen men som ändå gör sitt jobb på ett bra sätt. Tandkrämen ska ge ett bra skydd mot karies (hål i tänderna), det är viktigt ur flera aspekter för mig. Skyddar den även mot ilningar så är det ett stort plus då det kan komma att bli så för mig i perioder. Finns det något i tandkrämen som tillsammans med andra milda och skonsamma ingredienser skyddar tandhalsarna från ilningar så är det alltså mycket bra.

Att emaljen på tänderna skyddas är också en egenskap som är bra om en tandkräm har och skyddar den också tandköttet som kan vara ömtåligt i perioder så är det ett extra plus för mig.
Det är bra om tandkrämen innehåller fluor också även att jag efter tandborstningen alltid sköljer med en extra skvätt i flytande format.

I min smak får det gärna vara gott om något som fräschar upp hela munnen i form av pepparmint eller någon annan effektiv smak. De två sista åren har jag ofta köpt tandkräm som hjälper till att ta bort missfärgningar av kaffe och annat som ofta gör att färgen på emaljen känns lite ofräsch. Jag vill helst får bort missfärgningarna på naturlig väg genom tandborstningen morgon och kväll. Skillnad har det blivit på färgen och det blir ju självklart att titta sig i spegeln och le vilket hela kroppen mår bra av.

När jag köper tandkräm så köper jag oftast två tuber av den jag använder. En ligger alltid i min necessär ihop med tandborste, munskölj och övriga tandhygieniska produkter som mellanrumsborstar plus tandstickor att ha med i ett litet fodral i handväskan. Jag har lärt mig att det är lätt att glömma tandkrämen på exempelvis ett handfat om jag är borta och sover över.
Då har det ekat tomt hemma i badrumsskåpet vid hemkomsten och så vill jag verkligen undvika att ha det.

Tandkräm är som ni nu har förstått en otroligt viktig del i mitt liv och jag vill gärna att den ska ha allt man kan önska sig. En av anledningar till det är att jag vill fortsätta våga le mot omvärlden.

Leave a Comment