HemTänderTandkräm för rökare

Tandkräm för rökare

En rökares munhälsa är i sämre skick än en icke-rökares. Färgade tänder, dålig andedräkt och tandköttssjukdomar är vanliga biverkningar. Rökning förstör också emaljen på tänderna, vilket gör dem känsliga för kyla. I den här artikeln visar jag dig den bästa tandkrämen för rökare och hur du borstar tänderna på rätt sätt för att minimera biverkningarna i din munhälsa som rökning kan ge.

Bästa tandkrämen för rökare:

 1. Brilliant Smile WhiteningBoost Toothpaste 20 ml
 2. Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml
 3. Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste 65 ml
 4. Weleda Ratanhia Toothpaste 75 ml
 5. Weleda Salt Toothpaste 75 ml

Bästa tandkrämen för rökare

1. Brilliant Smile WhiteningBoost Toothpaste 20 ml

Brilliant Smile Tandkräm med Whitening + Whitening Boost är en mycket effektiv tandkräm som kan användas för att bekämpa effekterna av rökning. Aktiviteten hos de viktiga ingredienserna i denna tandkräm, såsom xylitol och glycyrrhizin, förhindrar karies hos rökare och minskar risken för tandköttssjukdomar.

 • Effektiv tandkräm
 • Kan användas för att bekämpa effekterna av rökning
 • Xylitol och glycyrrhizin förhindrar karies hos rökare

2. Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml

Tandkräm Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml är idealisk för rökare som vill sluta röka men som inte är redo att sluta röka. Tandkräm Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml har en myntsmak som hjälper dig att hålla det önskade nikotinintaget.

 • Idealisk för rökare
 • Har en frisk myntsmak
 • Smaken hjälper dig att minska på rökningen

3. Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste 65 ml

Brilliant Smile Whiteningevo Toothpaste är en gelbaserad tandkräm som effektivt bleker tänderna. Brilliant Smile har utvecklat en exklusiv gelbaserad tandkräm som effektivt bleker dina tänder utan skadlig nötning och bidrar till bättre munhälsa. Genom att använda Brilliant Smile whiteningevo tandkräm två gånger om dagen förebygger du effektivt bildandet av missfärgningar på dina tänder och skyddar dina tänder från karies, plack, känslighet och irritation. Tandkrämen är bra för rökare.

 • Gelbaserad tandkräm
 • Bleker tänderna utan skadlig nötning
 • Bidrar till bättre munhälsa

4. Weleda Ratanhia Toothpaste 75 ml

Med ingredienser som silverblekande mineraler och lakritsextrakt gör denna tandkräm dina tänder vitare och ljusare. Den mintfriska smaken gör den till den perfekta tandkrämen för dem som röker.

 • Innehåller silverblekande mineraler och lakritsextrakt
 • Gör tänderna vitare och ljusare
 • Den mintfriska smaken är bra för dig som vill sluta röka

5. Weleda Salt Toothpaste 75 ml

Den perfekta tandkrämen för dig som röker. Tandkrämen är gjord utan onödiga tillsatser och innehåller ett specialsalt som ökar salivflödet i munnen och förhindrar plackbildning. En viktig ingrediens är myrra som stärker tandköttet och förhindrar att det blöder. Smaken av pepparmynta smakar gott och fräschar upp munnen under hela dagen.

 • Den perfekta tandkrämen för dig som röker
 • Gjord utan onödiga tillsatser
 • Förhindrar plackbildning

Mer om tandkräm för rökare

Det finns mycket som är dåligt med att röka, det behöver vi inte gå in på mer utförligt. En av sakerna som drabbas dock är munhälsan och munhälsan för rökare är generellt sett sämre än för icke-rökare. Det betyder att tänderna blir skadade och gula, andedräkten blir sämre och emaljen på tänderna blir sämre. Det kan göra att rökare upplever lite mer ilningar i tänderna än icke-rökare. Det finns dock speciella tandkrämer som kan hjälpa till att motverka de värsta ilningarna och effekterna. Jag är själv rökare och jag hade problem med ilningar i tänderna och det fick mig att fundera på att sluta röka. Efter att jag började med den speciella tandkrämen så har det blivit mycket bättre och då blev det att jag fortsatte att röka, på gott och ont. Tandkrämen är bara god dock.

Ska ge vitare tänder

En bra tandkräm för mig och alla andra som är rökare måste ge vitare tänder. Jag märkte att mina tänder inte hade samma färg som förut och därför blev jag glad att tandkrämen faktiskt fungerade. Tandkrämerna som syftar till att fungera bra för rökare har också fördelarna att de fungerar lika fint mot kaffe och te. Både kaffe och te har också negativa effekter på tänderna och ger fula fläckar. Jag dricker som många andra svenskar enorma mängder kaffe och tillsammans med rökandet så blev mina tänder väldigt missfärgade. Något som jag fick lära mig när jag köpte tandkrämen var att det faktiskt krävs en lite längre borstning av tänderna för att rökare och kaffedrickare ska få den effekt som vi vill ha. Numera borstar jag alltid tänderna minst två minuter men gärna tre. Passa på att göra något annat samtidigt, som stretch- eller balansövningar, så får du en fin rutin och det är enklare att göra bra saker för din kropp och tänder.

Ska du välja en bra tandkräm så får du faktiskt läsa lite extra på förpackningen om den är extra avsedd för rökare. Det kommer att göra en stor skillnad. Jag har köpt både på nätet och på apotek. Det är inte alltid de finns på ett vanligt ICA eller Coop så det är lite bökigt. Jag köper dock alltid hem massvis av typer så att jag har hemma. Det är inte så att de blir gamla utan de har alla väldigt lång tid att leva innan de blir för gamla. Jag har någon gång även använt en gammal tandkräm jag har hittat i ett skåp och det fungerar faktiskt. Det kanske inte är något jag rekommenderar dock för att jag tror att effekten inte är lika bra. Något borde i alla fall hända om det är en för gammal tandkräm.

Om du inte har en specialanpassad tandkräm så finns det risk att din dåliga munhygien sprider sig och ger effekt på tandköttet av rökningen. Det sa min tandläkare till mig och det var då jag började att använda specialtandkräm. Köp en med en fräsch smak som mint eller något så kommer du att ta hand om dina tänder väl.

Leave a Comment