HemTänderTandkräm för tandköttet

Tandkräm för tandköttet

Du vet att du måste borsta tänderna regelbundet. Men vet du varför? Det handlar inte bara om att bli av med plack och matpartiklar från tänderna. Det handlar också om att hålla ditt tandkött friskt. Ditt tandkött kommer att tacka dig för att du borstar tänderna och använder rätt tandkräm. Här är de bästa tandkrämerna för tandköttet.

Bästa tandkrämen för tandköttet:

 1. Brilliant Smile WhiteningBoost Toothpaste 20 ml
 2. Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml
 3. Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste 65 ml
 4. Weleda Ratanhia Toothpaste 75 ml
 5. Weleda Salt Toothpaste 75 ml

Bästa tandkrämen för tandköttet

1. Brilliant Smile WhiteningBoost Toothpaste 20 ml

Brilliant Smile whitening boost tandkräm är en intensiv behandling för snabb borttagning av ytliga missfärgningar på tänderna med hjälp av aktiva ingredienser, och den är dessutom fri från skadliga slipande effekter. Ingredienserna i denna tandkräm förebygger även karies, klåda och ger dig friskare tandkött och fräschare andedräkt.

 • Tandkräm för effektiv behandling
 • Snabb borttagning av missfärgningar
 • Rik på aktiva ingredienser

2. Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste Extra Mint 75 ml

Beconfident Multifunctional Whitening Toothpaste är en tandkräm som kombinerar blekmedel och en skyddande formula för att förhindra att tänderna blir färgade. Tandkrämen fungerar som en antibakteriell munskölj som skyddar tänderna från plack, medan fluoriden stärker tandköttet. Vitt kol och kalciumperoxid hjälper också till att avlägsna fläckar och missfärgningar, medan kokosolja mjukar upp tandköttet. Slutligen innehåller tandkrämen kaliumnitrat för ytterligare vitare egenskaper och acai-fruktextrakt för sina antibakteriella egenskaper.

 • Tandkräm som kombinerar blekmedel
 • Skyddande formula förhindrar att tänderna blir missfärgade
 • Antibakteriellt

3. Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste 65 ml

Brilliant Smile WhiteningEvo Toothpaste är en effektiv vitare tandkräm med en innovativ gel-baserad formula. Den unika gelbasen gör att tandkrämen faktiskt tränger in i tändernas yta och inte bara sitter ovanpå dem. Detta innebär att dina tänder skyddas från karies och plack och att även ditt tandkött skyddas. Faktum är att Brilliant Smile WhiteningEvo-tandkräm har kliniskt bevisats att den faktiskt förhindrar bildandet av tandplack utöver att bleka dina tänder.

 • Effektiv vit tandkräm
 • Innovativ och gel-baserad
 • Skyddar tänderna från karies

4. Weleda Ratanhia Toothpaste 75 ml

Ratanhia tandkräm från Weleda är en naturlig fluorid-fri tandkräm baserad på naturlig krita. Rengör tänderna skonsamt men effektivt samtidigt som den förebygger plack. De naturliga ingredienserna bidrar till god munhygien med friskt tandkött och en sund munflora. Extrakt av ratanhiarot stärker känsligt tandkött och gör det smidigt. Lugnande myrra har tillsatts för sina lugnande egenskaper.

 • Naturlig och fluorid-fri
 • Baserad på naturlig krita
 • Bidrar till god munhygien

5. Weleda Salt Toothpaste 75 ml

Den speciella saltformeln ökar det naturliga flödet av saliv i munnen, vilket bidrar till fysiologisk självrengöring, vilket bidrar till rent och starkt tandkött. Innehåller även natriumbikarbonat som neutraliserar syror som är skadliga för tänderna. Myrrh-extrakt stärker tandköttet medan mineraler rengör tänderna. Har en uppfriskande smak av pepparmint. Bra för dig som vill behålla vita tänder!

 • Speciell saltformel
 • Ökar det naturliga flödet av saliv i munnen
 • Innehåller natriumbikarbonat som neutraliserar syror

Mer om tandkräm för tandköttet

När vi borstar tänderna bidrar det inte enbart till minskad risk för karies, utan även till en god munhälsa. Vi lär oss sedan barnsben att hålla tänderna rena för att inte skadliga bakterier ska uppstå i munnen, men desto mer sällan har jag hört att vi talar om munnens alla delar. När jag började läsa på om munnen och dess munhälsa, så förstod jag helheten i varför det är så viktigt att borsta tänderna två gånger per dag. Tandköttet runt tänderna är precis lika viktiga att hålla rena som tänderna i sig, då bakterier annars lätt kan tillkomma och de kan riskera att göra stor skada.

Ett friskt tandkött

Tandköttet skyddar tänderna, därför är det viktigt att det hålls rent och tas omhand. När jag borstar tänderna är det lätt att fokusera på just tänderna, inte att titta på hur tandköttet ser ut. Det är vanligt att tandköttet blir inflammerat, vilket då också kan leda till konsekvenser för hela munnens hälsa. Rött och svullet tandkött har jag tidigare haft lätt att få. Jag har då förstått att det dels kan bero på ett felaktigt val av tandkräm, dels att jag inte rengjort ordentligt mellan tänderna.

Ett friskt tandkött är ett tandkött som är jämnt. Det ska inte vara för rött och heller inte svullet. Ett lätt sätt att se över om tandköttet mår bra är att känna på tandköttet så att det inte är några svullna delar. Det ska heller inte blöda vid tandborstningen.

Bra val av tandkräm för tandköttet

Jag är en av dem som ofta tidigare har valt en tandkräm med fokus på att göra tänderna vitare. Det behöver inte vara fel att välja en sådan tandkräm, men det är även bra att se över så att tandkrämen har naturliga ingredienser och inga skadliga ämnen i sig.

Jag tycker det är bra att fråga sin tandläkare om tips kring tandkrämen för att få professionell vägledning, men jag läser även många tips från andra på internet. För mig är det viktigt att kunna ge och ta av varandra, så att vi gemensamt kan hjälpa varandra att hitta bra produkter på marknaden. Utbudet blir allt större, och då tycker jag det kan vara svårt att hitta vad som är det bästa alternativet.

Naturliga ingredienser är något som jag förespråkar. I många produkter kan det vara ett något dyrare alternativ, men ofta tycker jag att det är värt det just för att undvika olika tillsatser i produkterna. Det finns dock många alternativ och alla produkter fungerar olika bra för olika människor. Det är bra att prova sig fram för att hitta det bästa alternativet för en själv. Alla munnar är helt individuella och därför är inte en och samma tandkräm det bästa alternativet för alla. Något som också är viktigt att se över är hur ens egen mun och tandkött ser ut och fungerar. Salivproduktionen är olika för alla, så med en torrare mun kan en tandkräm med ökad salivproduktion vara ett alternativ. Saliv är en skyddande funktion i munnen som bidrar till en bättre munhälsa och därför är det bra att genom tandkrämen få extra hjälp till kroppens egen produktion för bästa möjliga effekt.

Mitt bästa tips är att alltid rådgöra med en tandläkare i första steget!

Leave a Comment