HemHudAnsiktskräm för fet hy

Ansiktskräm för fet hy

Den bästa ansiktskrämen för fet hud? Det är en fråga som jag får hela tiden. Det verkar vara en ganska enkel fråga, och svaret borde vara enkelt. Men det finns så många olika faktorer som avgör vilken ansiktskräm som är bäst för dig. Därför har jag gjort massor av forskning och delar mina resultat med dig. Här är de bästa ansiktskrämerna för fet hud.

Produkter för fet hy

Eftersom fet hy beror på en överproduktion av kroppens naturliga fetter och oljor så behöver flottig hy eller glansig hy lite hjälp på traven för att komma i balans.

Bästa ansiktskrämen för fet hy:

 1. Murad Clarifying Oil Free Water Gel
 2. Comfort Zone Active Pureness Fluid
 3. Comfort Zone Sacred Nature Hydrating Fluid
 4. PCA Skin Clearskin
 5. Babor Refine Cellular Detox Vitamin Cream 20 ml

Bästa ansiktskrämen för fet hy

1. Murad Clarifying Oil Free Water Gel

Vem säger att din hud inte kan vara slät, jämn och återfuktad på samma gång? Murads Clarifying Oil-Free Water Gel Cream är en lätt mjölkig gel som aldrig lämnar huden tung eller fet. Den är ett bra val för känslig hud också, tack vare ingredienser som koreanskt red pine leaf-extrakt och ingefärsrotextrakt. Det här är en fuktighetskräm som inte kastar skugga på fet hud.

 • Gör huden slät, jämn och återfuktad
 • Lätt mjölkig i konsistensen
 • Gör aldrig huden tung eller fet

2. Comfort Zone Active Pureness Fluid

Om du har fet hud och letar efter en lätt kräm är den här produkten något för dig. Pureness Fluid är en fuktgivande vätska för oreflekterad och aknebenägen hud. Den unika kombinationen av c-vitamin och mattgörande pulver i en liposombas gör detta till en perfekt produkt och ett optimalt sminkunderlag. Science- based conscious formulas tm – fri från silikoner och med 93% ingredienser av naturligt ursprung. Liposomen från lecitin, är mycket lik hudens struktur och är idealisk för att transportera vitamin c. En oljefri, fuktgivande vätska med en mattande effekt som håller i längden.

 • Lätt ansiktskräm
 • Bra för dig med aknebenägen hud
 • Fungerar som sminkunderlag

3. Comfort Zone Sacred Nature Hydrating Fluid

Denna skyddande och fuktgivande kräm från Comfort Zone Sacred Nature är perfekt för fet hud. Den täpper inte till porerna med aktiva ingredienser som är ekologiska och naturliga. Den kraftfulla fuktboosten ger en nödvändig fuktboost för kombinerade och yngre hudtyper. Blandningen av glimmer- och lerpulver absorberar talg för en matt finish.

 • Skyddande och fuktgivande
 • Bra för fet hud
 • Täpper inte till porer

4. PCA Skin Clearskin

Denna kräm är den perfekta balansen mellan fuktighetskräm och behandling. Den lugnar, balanserar och ger antioxidantskydd hela dagen. Den är lätt och sjunker in i huden utan rester, vilket hjälper till att minska rodnad och utbrott. Den är bra för fet hud eftersom den minskar produktionen av talg som är roten till många problem med fet hud.

 • Fuktighetskräm som behandlar
 • Lugnar och balanserar med antioxidantskydd
 • Sjunker in i huden utan att lämna spår

5. Babor Refine Cellular Detox Vitamin Cream 20 ml

Babor’s Refine Cellular Detox Vitamin Cream 20 ml är en ansiktskräm med en fyllig konsistens som är lämplig för fet hud. Den skyddar mot miljömässig hudåldrande och boostar förnyelseprocessen. Huvudingrediensen Retinew A16 har en mild retinolliknande effekt men utan att irritera huden. Den rika krämen innehåller även nori-tång-extrakt som skyddar mot infraröd strålning.

 • Ansiktskräm med fyllig konsitens
 • Lämpar sig för fet hud
 • Skyddar mot hudåldrande då den boostar förnyelseprocessen

Behandling av fet hy

För att behandla fet hy finns det flera effektiva metoder och produkter tillgängliga för att hjälpa dig att uppnå en balanserad och frisk hud. För det första är det viktigt att använda produkter som är speciellt utformade för fet hy. Dessa produkter kan hjälpa till att kontrollera överproduktionen av talg och minska risken för pormaskar och finnar. En viktig del av hudvårdsrutinen för fet hy är att rengöra ansiktet ordentligt, både morgon och kväll. Använd en mild rengöringsgel eller ansiktstvätt som är utformad för fet hy. En annan behandlingsmetod för fet hy är att använda exfolierande produkter regelbundet för att avlägsna döda hudceller och hålla porerna rena.

Önskar du istället komma i kontakt med experter inom området som kan hjälpa dig med en fet hy-behandling? Kontakta då AcneSpecialisten som har många år av erfarenhet när det kommer till behandling av fet och oljig hy. Här startar du med en gratis hudkonsultation för att säkerställa dina problem och bästa behandlingsmetod.

Mer om ansiktskräm för fet hy

Vår hud är i behov av olika hudvårdsprodukter beroende på vilken hudtyp och hy man har. En fet hy är ett vanligt problem och i synnerhet över T-zonen, det vill säga över pannan och ned över näsa och haka. Det är viktigt att tänka på att också en fet hy kan vara känslig och kan bli uttorkad så det är viktigt att hitta en ansiktskräm för fet hy för att huden ska hållas återfuktad och pigg utan att göra hyn fetare.

Om ansiktet tvättas ofta eller om du använder makeup är rengöring och återfuktning viktigt i en balanserad hudvårdsrutin. Om din hy är fet och oljig så bör du vara uppmärksam på vad du äter då vissa livsmedel kan göra en hy som har benägenhet att bli fet ännu värre. En ansiktskräm för fet hy hjälper till att balansera hyn och hjälper till att återställa hyns naturliga oljor. En bra ansiktskräm som är speciellt framtagen för fet hy kommer inte att torka ut huden och kommer att hjälpa till med att hålla huden naturligt fräsch utan att kännas fetare.

Det är bra att ta reda på orsaken till att hyn är fet, ibland har det hormonella orsaker och ibland kan det bero på hur ens rutiner med kost, motion och återhämtning ser ut. Det viktigaste är att hitta produkter som inte gör problemen värre och det är därför viktigt att testa sig fram för att exempelvis hitta rätt ansiktskräm för just dig.

Fet hy beror på en överproduktion av talg men orsaken kan vara olika. Genetiska faktorer är av betydelse så det är alltid viktigt att ta reda på orsaken innan du använder produkter för ett specifikt problem.

Ansiktskräm för fet hy innehåller ingredienser som aktivt skyddar huden mot uttorkning som kan göra hyn fetare. Tänk på att solens skadliga UV-strålar påverkar huden kraftigt och det är därför viktigt att använda solskydd när du vistas i solen. Om en fet hy får solskador är det extra viktigt att använda produkter som hjälper till att läka, återfukta och reparera huden utan att göra den fetare eller oljigare.

Att välja rätt produkter för rengöring, återfuktning och solskydd är det första steget till en mindre fet hy. Det är vanligt att man har olika områden i ansiktet som behöver mer eller mindre produkter och det finns mängder av olika hudvårdsprodukter för fet och kombinerad hy.

Torra partier kan uppstå även om hyn i allmänhet är fet och därför är det bra att hitta en ansiktskräm för fet hy som motverkar uttorkning och behåller fukt över tid i hyn.

En ansiktskräm för fet hy hjälper till att få en snygg makeup-bas som håller länge utan att du behöver bättra på makeupen ofta. Eftersom huden behåller fukt bättre så behöver inte hyn kämpa för att behålla hudens naturliga oljor, produkten samverkar med hyn för att ge lyster och fukt.

Om du inte använt ansiktskräm tidigare är det bra att testa produkten innan på ett litet område för att minska den eventuella risken för allergisk reaktion.

Leave a Comment