HemHudAnsiktskräm för mogen hy

Ansiktskräm för mogen hy

Idag ska jag dela med mig av min favorit ansiktskräm för mogen hud. Jag vet hur svårt det är att hitta rätt ansiktskräm för mogen hud eftersom de alla är så olika. Jag har länge använt dessa produkter och uppskattat krämerna. Om du letar efter en bra produkt för mogen hud så är dessa ansiktskrämer för dig.

Bästa ansiktskrämen för mogen hy:

 1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel
 2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme
 3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer
 4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream
 5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Bästa ansiktskrämen för mogen hy

1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel

Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel är en uppfriskande, lätt texturerad ansiktsrengöring som lämnar huden fräsch och renad. Gelen hjälper till att öka cellomsättningen och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Den kan användas som en tvätt på morgonen eller som en mild sminkborttagning på kvällen.

 • Uppfriskande
 • Lätt texturerad
 • Lämnar huden fräsch och ren

2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme

D-force day cream är en ny, revolutionerande anti-ageing-produkt. Formuleringen har utformats särskilt för att vara hållbar för huden och hjälper till att förebygga rynkor och andra ålderstecken. Krämen innehåller potent vitamin D3, som kroppen behöver för att producera friska hudceller. Produkten innehåller också en hög koncentration av A-vitaminderivat (retinoider) och E-vitaminderivat (tokoferoler), som båda är naturliga antioxidanter som hjälper till att reparera solskador och föryngra huden.

 • Revolutionerande anti-ageing-produkt
 • Särskilt hållbar för huden
 • Innehållet vitamin D3

3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer

Denna tredubbelt korrigerande anti-aging-kräm för 24 timmars användning innehåller den banbrytande kombinationen av ferulasyra och retinol samt det innovativa EKG Cellular Complex™. Ingredienserna verkar direkt på hudens fibroblastceller och ökar hudens egen förmåga att producera kollagen och elastin för en synlig förbättring av hudens utseende och elasticitet. Fina linjer och rynkor reduceras både på ytan och på djupet. Krämen lyser också upp huden och förebygger uppkomsten av hyperpigmentering. Hudens naturliga skyddsbarriär stärks och tack vare krämens unika förmåga att låsa in fukt i huden, som sedan gradvis frigörs, förblir huden väl återfuktad, mjuk och smidig under hela dagen.

 • Verkar direkt på hudens fibroblastceller
 • För 24-timmars användning
 • Lyser upp huden

4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream

Den rika, fluffiga konsistensen i denna ansiktskräm är framtagen för torrare hud som har förlorat sin elasticitet eller hud som är utsatt för kallt klimat. Krämen är berikad med innovativa aktiva ingredienser som acetyl-tetrapeptid 2, palmitoyl tripeptid-5, maskrosextrakt och Longevity ComplexTM. Denna kräm har en lätt rosa nyans tack vare glimmer som förstärker hudens naturliga lyster efter applicering.

 • Fluffig konsistens
 • Bra för torrare hud
 • Berikad med aktiva ingredienser

5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Denna lyxiga kräm är en riktig mirakelarbetare och innehåller sju typer av kollagen för att hjälpa din hud att se och känna sig fast, smidig och ungdomlig. Med marint kollagen, växtkollagen och hydrolyserat kollagen hjälper den också till att dämpa upplevelsen av linjer, rynkor och fasthet medan hydroxyprolin, peptider, kollagenaminosyror och fettsyror hjälper till att förbättra resultatet. Ett femprocentigt hyaluronsyrakomplex och scvalane gör att huden känns mjuk, återfuktad och fyllig. Det är vad vi kallar en hudvårdsrutin som aldrig kommer att svika dig.

 • Speciellt lyxig kräm
 • Innehåller sju typer av kollagen
 • Huden blir rik, återfuktad och fyllig

Mer om ansiktskräm för mogen hy

När övergår huden till att bli “mogen”? Behöver den kanske inte bli det helt och hållet om jag sköter om huden på rätt sätt? Det finns både krämer och knep för att behålla spänsten i mogen hud!

Hur huden åldras har förstås flera påverkansfaktorer – ditt arv och dina gener, miljö som exempelvis sol och det som finns i luften. Stress är också en faktor som syns i huden, och naturligtvis vad du äter. Jag har lärt mig att väga in alla faktorer för bästa resultat. Vi kan inte stoppa åldrandet och all hud blir så småningom “mogen”, däremot finns det mycket vi kan göra för att behålla lyster och spänst och undvika torrhet.

Mogen hud

Den del av hudens åldrande som vi inte kan stoppa är när cellförnyelsen saktar ner, och det är därför det är så viktigt att vi sköter huden både inifrån kroppen och utifrån. Det är ämnena kollagen och elastin som står för fyllighet och spänst och när kroppen själv inte längre tillverkar tillräckligt mycket av detta behöver vi tillföra det i kosten. Fett och fukt i cellerna minskar också i en äldre hud. Man kan få rynkor och linjer som även beror på fuktförlust, men dessa kan man göra något åt.

Vad behöver en mogen hud?

En mogen hud behöver krämer som stödjer att celler förnyas och triggar naturliga processer i huden. Krämen ska innehålla rikligt med fukt, men en olja kan också räcka långt för att behålla en mjuk och len yta – och ge ett hälsosamt intryck. Jag har ibland smörjt in mig med lite fet olja innan läggdags och på morgonen är huden len som silke. Ibland kan lite vaselin runt ögonen mjuka upp ordentligt och ge lyster.

Ett misstag som man kan göra är att skrubba och tvätta ansiktet med starka tvålar och vätskor, dessa kan skada hudens naturliga skyddsmekanism. Varje hudtyp, och även när huden åldras, behöver olika typer av rengöring. Tvätta inte med standardtvål, välj en mild rengöring som inte stör huden. Ansiktsvatten är utmärkt att använda innan du lägger på krämen. Ofta tror man att ansiktsvatten endast ska göra rent men man kan också använda det för att huden lättare ska binda till sig fukt. Krämen får betydligt bättre effekt och kan tränga ner djupare om man först neutraliserar hudens pH-värde med ett ansiktsvatten. Ett torrt ansikte har mycket sämre förmåga att ta upp den nödvändiga fukt som en mogen hud behöver.

Hur väljer jag kräm?

Kombinationen av det du äter och den kräm du tillför det yttersta hudlagret, hornlagret, är ett vinnande koncept. När du väljer kräm är det naturligtvis också individuella faktorer som ska vägas in, och ofta kan du prova sig fram för att “skräddarsy” ditt eget krämbehov.

En mogen hy behöver en kräm med mycket fukt, fett och som triggar förnyelse av celler. Det finns flera bra krämer som kan göra detta för dig, och när du testar dig fram vilken som passar din hy allra bäst är det viktigt att du ger det lite tid. Använd krämen dagligen och gör en utvärdering efter en månad eller mer.

Leave a Comment