HemHudAnsiktskräm för oljig hy

Ansiktskräm för oljig hy

Det kan vara svårt att hitta den bästa ansiktskrämen för oljig hud. Som tur är finns jag här för att hjälpa dig! Jag har forskat och testat många olika produkter. I den här bloggen kommer vi att ta upp den bästa ansiktskrämen för oljig oljig hy som du kan köpa redan idag.

Bästa ansiktskrämen för oljig hy:

 1. Murad Clarifying Oil Free Water Gel
 2. Comfort Zone Active Pureness Fluid
 3. Comfort Zone Sacred Nature Hydrating Fluid
 4. PCA Skin Clearskin
 5. Babor Refine Cellular Detox Vitamin Cream 20 ml

Bästa ansiktskrämen för oljig hy

1. Murad Clarifying Oil Free Water Gel

Om du är en av de 40 % i världen som har fet hud är Murads Clarifying Oil-Free Water Gel perfekt för dig. Denna lätta, oljefria gelkräm ger långvarig fukt och förebygger föroreningar. Den är formulerad med 0,5 % salicylsyra som förebygger föroreningar och koreanskt extrakt av röda tallblad för att minska irritation och utbrott. Ingefäraxtrakt minskar rodnad och irritation medan hyaluronsyra ger intensiv fukt i flera dagar utan att lämna oljig hud.

 • Bra för fet hud
 • Lätt och oljefri
 • Extrakt av röda tallblad

2. Comfort Zone Active Pureness Fluid

Vår Pureness Fluid är en lätt, snabbabsorberande fuktighetskräm som gör att tråkig, torr hud känns återfuktad, matt och fantastisk. Den är perfekt för alla hudtyper men passar perfekt speciellt för oljiga hudtyper. Pureness Fluid är också en fantastisk makeupbas och är idealisk att använda under årets varmare månader.

 • Lätt och snabbabsorberande
 • Passar oljiga hudtyper speciellt bra
 • Lämpar sig som makeupbas

3. Comfort Zone Sacred Nature Hydrating Fluid

Sacred Nature Hydrating Fluid är en uppfriskande och återfuktande kräm för ansiktet, utan att du behöver oroa dig för täppta porer. Denna unika formula kombinerar ekologiska och naturliga aktiva ingredienser för att återfukta huden och förebygga pormaskar eller fläckar. Den lätta, icke-feta konsistensen gör att huden känns återfuktad, medan den matta finishen säkerställer att ditt ansikte inte ser fett, glänsande eller oljigt ut under dagen.

 • Uppfriskande och återfuktande
 • Täpper inte porer
 • Ekologiska och naturliga aktiva ingredienser

4. PCA Skin Clearskin

Om du letar efter en lättflytande fuktighetskräm som hjälper till att minska rodnad och finnar, balanserar hudens naturliga talgproduktion och ger antioxidantskydd med 4 % niacinamid, är PCA Skin Clearskin den perfekta lösningen. Denna milda, icke-komedogena fuktighetskräm är särskilt utformad för oljiga och aknebenägna hudtyper.

 • Lättflytande fuktighetskräm
 • Minskar rodnad och finnar
 • Balanserar hudens naturliga talgproduktion

5. Babor Refine Cellular Detox Vitamin Cream 20 ml

Babors Refine Cellular Detox Vitamin Cream är den perfekta dagkrämen för dig med oljig eller fet hud. Den är formulerad med ett 24-timmars aktivt komplex som hjälper till att förebygga miljömässigt hudåldrande, boostar förnyelseprocessen och lämnar huden slätare och smidigare med ökad vitalitet.

 • Dagkräm för oljig och fet hud
 • 24-timmars aktivt komplex
 • Förebygger hudåldrande

Mer om ansiktskräm för oljig hy

De flesta har någon gång upplevt att hyn känns oljig och blank, orsakerna varierar men det finns produkter som kan hjälpa mot detta på ett effektivt sätt.

Vår hy reagerar olika på påfrestningar och exponering, för vissa är oljig hy något som följer med hela livet och för andra kan detta uppstå i olika skeenden i livet. Att huden blir oljig och kan kännas fet beror ofta på att produktionen av talg är i olag och att talg överproduceras. Detta kan orsakas av hormoner, kost, temperatur och exponering för sol eller påfrestande väder.

När jag upplever att hyn blir oljig och blank så använder jag produkter som är anpassade efter oljig hy. Detta gör att jag kan rengöra ansiktet och återfukta utan att riskera att hyn blir ännu oljigare och fetare.

Att använda produkter som torkar ut huden kommer att göra att huden blir ännu oljigare för att kompensera för den uttorkande effeken av produkterna. Var därför noggrann med alla produkter du väljer till din hudvårdsrutin.

Jag använder mig av den bästa ansiktskrämen för oljig hy och upplever ett synbart förbättrat resultat. Huden känns mjuk, smidig och återfuktad utan att göra huden fetare. Jag använder ansiktskräm morgon och kväll efter tvätt med en anpassad produkt.

Att skydda huden mot solens skadliga UV-strålar är viktigt för att undvika solskador och för att huden inte ska torka ut, detta kan leda till att huden känns oljig och blank. En bra ansiktskräm är därför en viktig del av min dagliga skönhetsrutin och det bästa för att tämja en hy som lätt blir oljig och fet.

För att förebygga oljig hy är det viktigt att vara noggrann och kontinuerlig med sin hudvårdsrutin och därför är bra produkter som är anpassade efter min hy en förutsättning. Jag upplever stor skillnad och ett fantastiskt resultat av att min ansiktskräm är återfuktande samtidigt som den motverkar oljig hy.

Jag har provat olika produkter och gemensamt för alla är att de är anpassade efter min hudtyp. Resultatet blir en strålande hy som er frisk och fräsch ut istället för oljig och fet.
Rengöring från överskottstalg, föroreningar och produkter är viktigt för att ansiktskrämen ska gå ned i huden och verka på djupet. För att undvika att huden reagerar på rengöring genom att bli torr och stram använder jag alltid en återfuktande kräm efter rengöring och låter huden absorbera produkten noga innan jag fortsätter med antingen makeup eller en anpassad nattkräm.

Att låta hunden vila under natten är en hemlighet bakom en strålande hud på morgonen. Jag använder bara ansiktskräm för oljig hy när jag upplever perioder av blank och oljig hy.
Noggrannhet med kost, motion, vila och vatten är grundläggande för att ge sin hy den bästa förutsättningen för att stråla och se frisk och fräsch ut.

Ansiktskräm för oljig hy finns i de flesta prisklasser och det viktigaste är att hitta en produkt som känns bra för just din unika hy. Det finns alltid en produkt som passar just dig, prova dig fram till den produkt just du tycker bäst om.

Leave a Comment