HemHårHårinpackning för färgat hår

Hårinpackning för färgat hår

Den bästa hårinpackningen för färgat hår är ett absolut måste för alla med färgat hår. En hårinpackning för färgat hår är en djupt konditionerande behandling som ger intensiv återfuktning och reparerar skadat hår. En hårinpackning för färgat hår hjälper till att reparera skador på hårstrået som orsakats av kemiska behandlingar, till exempel hårfärgning. En hårinpackning för färgat hår är också ett bra sätt att hålla håret friskt och levande mellan hårfärgningstillfällena.

Bästa hårinpackningen för färgat hår:

 1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml
 2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml
 3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml
 4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml
 5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Bästa hårinpackningen för färgat hår

1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

Denna lyxiga hårinpackningen är perfekt för att ge håret konditionering. Den återfuktar och mjukgör håret, vilket gör det lättare att kamma. De eteriska oljorna från tea tree, lavendel och citrongräs gör masken lämplig även för torr hårbotten. Den är också bra för torrt och skört hår. Hair Therapy masken är särskilt bra för hår som har färgats.

 • Lyxig hårinpackning
 • Ger håret konditionering
 • Återfuktar och mjukgör

2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml

Hårinpackningen Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml är en fantastisk hårinpackning för färgat hår. Hair Therapy är en extra kraftfull, naturlig hårinpackning som återställer fuktbalansen och gör håret silkeslent. Används 1-2 gånger i månaden (eller vid behov) och har en mjukgörande effekt på alla hårtyper. Hair Therapy innehåller eterisk olja av ingefära som är välgörande för hårbotten och blommor från Ylang Ylang-trädet som har en balanserande effekt och ger glans. Den eteriska oljan från grapefruktskal har en renande och närande effekt. Broccoliolja och jojobaolja tillför nyttiga fettsyror som ger en fin glans utan att håret känns fett. Produkten är naturligt självbevarande.

 • Riktigt bra för färgat hår
 • Återställer fuktbalansen
 • Gör håret silkeslent

3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml

Behållaren på 100 ml innehåller en mångsidig olja. Jojobaolja är en universell produkt som har många olika funktioner. En av dem är att användas som hårinpackning för torrt eller färgat hår. Oljan från jojobabuskens frön är kallpressad och är därför hållbar och behöver inga konserveringsmedel.

 • Mångsidig olja
 • Kan användas som hårinpackning
 • Bra för torrt och/eller fuktigt hår

4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml

Bra hårinpackning för färgat hår! Olaplex No.8 är som ett koncentrerat hårbalsam som reparerar, ger glans och volym samtidigt som det återfuktar håret intensivt. Använd sparsamt vid rötterna. Använd fingrarna för att fördela produkten i hela håret. Låt verka i 10 minuter och skölj sedan ur. Tänk på att produkten är torr, börja med 1 pump för axellångt hår. Justera efter behov.

 • Bra hårinpackning för färgat hår
 • Som ett koncentrerat hårbalsam
 • Återfuktar håret intensivt

5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Denna hårinpackning ger intensiv fukt och reparerar färgat hår. Hårinpackningen är framtagen av den erfarna från den berömda spanska frisören Maria Nila som använder en unik blandning av arganolja, färgskyddskomplex, speciella konditioneringsmedel och Amino Complex.

 • Hårinpackning som ger en intensiv fukt
 • Reparerar färgat hår
 • Framtagen av Maria Nila

Mer om hårinpackning för färgat hår

När ett hår genomgått en färgbehandling, oavsett om färgen är permanent eller en toning så behöver håret bra produkter anpassade för färgat hår.

Håret behöver ofta återfuktande produkter och det är ofta fördelaktigt att använda en inpackning som är till för färgat hår.

Produkter som är anpassade för färgat hår kan bidra till att färgen håller länge och det minskar slitaget på håret då håret inte behöver färgas om lika ofta för att bibehålla färgen.
Det är vanligt att ett färgat hår upplevs som torrt och strävt så att använda en inpackning för färgat hår medför att håret återfår vitalitet.

Det är viktigt att testa sig fram för att hitta rätt produkt för just ditt hår och din hårbotten. Följ alltid instruktioner för användning som finns på förpackningen, oavsett vilken sort du väljer. Detta gör att resultatet blir optimalt för just det önskade resultatet.

De bästa hårinpackningarna för färgat hår innehåller återfuktande ämnen som bibehåller färgens intensitet och ämnen som skyddar håret mot slitage av solen.

Det är viktigt att vårda sitt färgade hår extra varsamt, i synnerhet under våren och sommaren när solens strålar är som starkast. För att håret inte ska bli missfärgat under sommaren så bör produkter användas som innehåller UV-skydd. En inpackning för färgat hår kan hjälpa mot solskador men ett färgat hår bör skyddas i största möjliga mån från direkt solljus.

Det är bra att anpassa alla hårvårdsprodukter efter vilka pigment som finns i det färgade håret, speciellt när det gäller inpackningar för färgat hår. Detta gäller oavsett om det gäller en ljus eller mörkare färg. Håret tappar mindre lyster om en bra inpackning används som är anpassad för färgat hår.

Ett hår som är färgat mår ofta bra av att självtorka efter tvätt och detta är främst för att begränsa slitaget på håret som kan bli lite skörare efter färgning. Om håret ändå ska stylas och eller värmebehandlas bör alltid värmeskydd appliceras för att skydda stråna mot värmen.

Ett färgat hår mår bra av att inte tvättas så ofta, helst bara en till två gånger i veckan. Att använda bra och anpassade produkter som exempelvis en inpackning för färgat hår gör att håret ser nytvättat ut längre och hjälper hårets naturliga oljor att skydda färgen och stråna.
Inpackning och övriga hårvårdsprodukter bör alltid anpassas efter de individuella behoven och det går att hitta bra produkter i alla prisklasser. Läs och följ anvisningarna noggrant för att få bäst resultat.

Att färga håret bör man helst alltid göra på salong hos sin frisör. Detta är för att många färger innehåller starka kemikalier och för att minimera eventuella risker för att håret skadas eller blir missfärgat bör en frisör färga håret.

Om produkter för hemmafärgning används är det viktigt att följa instruktionerna på förpackningen noggrant. Gör med fördel ett allergitest om det är första gången du färgar ditt hår.

Att sköta om ett färgat hår kräver lite mer omsorg och tid, men ett välskött och välfärgat hår kan hålla sig fint och starkt i många månader.

Leave a Comment