HemHårHårinpackning för slitet hår

Hårinpackning för slitet hår

Jag har aldrig riktigt tänkt på att mitt hår kan vara tråkigt förrän häromdagen, när jag satt i salongen och min frisör frågade mig om jag någonsin hade funderat på att använda en hårinpackning. Det hade jag inte. Jag har aldrig fått höra av en stylist att mitt hår är tråkigt, och jag har aldrig märkt det på egen hand heller. Men efter att ha lyssnat på hennes förslag och undersökt saken har jag insett att mitt hår faktiskt är ganska tråkigt. Så jag har börjat använda en hårinpackning varje vecka och jag har upptäckt att mitt hår har en mycket bättre struktur och ser mycket friskare ut.

Bästa hårinpackningen för slitet hår:

 1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml
 2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml
 3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml
 4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml
 5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Bästa hårinpackningen för slitet hår

1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

När du har torrt, sprött eller slitet hår kan det verka omöjligt att hitta en hårvård som ger dig den fukt du behöver. Med hårinpackningen Hair Therapy från Maria Åkerberg kommer du dock att upptäcka att det är lättare än någonsin att få den vårdande behandling som ditt hår behöver.

 • Bra för torrt och sprött hår
 • Lätt att behandla med
 • Speciellt framtagen för just slitet hår

2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml

Det finns inget värre än slitet hår. Men den goda nyheten är att vi har lösningen: Hair Therapy. Hair Therapy är en djupgående, naturlig hårinpackning som återställer fuktbalansen och gör ditt hår silkeslent. Används 1-2 gånger i månaden (eller vid behov) och har en mjukgörande effekt på alla hårtyper. Och med sina färska, naturliga ingredienser är den snäll mot dina lockar men tuff mot dina kluvna toppar.

 • Bra mot slitet hår
 • Djupgående hårinpackning
 • Återställer fuktbalansen

3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml

Maria Åkerbergs kallpressade jojobaolja är en 100 ml universalprodukt för hela familjen. Den guldgula oljan framställs genom skonsam kallpressning av fröna från jojobabusken. Oljan är mycket hållbar, konserveringsmedel behövs inte. Oljan har användningsområden. Den kan bland annat användas som en hårinpackning, som även tar bort vattenfast mascara. Den gyllene oljan har en multifunktionell användning och passar alla hudtyper, även känslig hud.

 • Kallpressad jojobaolja
 • Hållbar olja utan konserveringsmedel
 • Perfekt som hårinpackning

4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml

Den här hårinpackningen innehåller en koncentrerad vårdande och fuktgivande ingrediens för slitet hår, vilket gör den till ett perfekt val för alla som kämpar för att få ut det bästa av sin hårvårdsrutin. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask är en superintensiv behandling som använder en unik bindningsprocess för att reparera skadat hår inifrån och ut. Detta säkerställer att ditt hår lämnas mjukt, glänsande och silkeslent, samtidigt som det håller fukt och föroreningar borta. Med Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask kan du hålla ditt hår fantastiskt vackert året runt.

 • Innehåller en vårdande och fuktgivande ingrediens
 • Perfekt för slitet hår
 • Reparerar skadat hår inifrån

5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Den här hårinpackningen är fylld med arganolja, som är den viktigaste ingrediensen för att skydda håret rent allmänt (perfekt för slitet hår) men också mot UV-strålar. Masken innehåller även colour guard complex som minskar mängden hårfärg som går förlorad på grund av tvätt, värmestyling och UV-strålar. Den har också en unik anti-frizz-formula som bekämpar torrhet och gör håret glansigt och silkeslent.

 • Fylld med arganolja
 • Bra för att skydda håret
 • Lämpad för just slitet hår

Mer om hårinpackning för slitet hår

Jag hoppas att du uppskattar de tips på fuktgivande produkter som jag nämnt ovanför. Det är så otroligt viktigt att ta hand om sitt hår. Detta då håret utsätts för mer än vi tror. Många använder dagligen värmeredskap som hårfön, plattång, locktång och sedan har även solen en påverkan på håret. Därför är det extra viktigt att vårda håret med hjälp av produkter. Slitet hår kan annars vara svårt att märka om ingen säger det till en. Ett säkert tecken på slitet hår är friss och det är även bra att se hur topparna av håret ser ut. Förut använde jag endast billiga schampon och balsam men nu är jag helt slutsåld på hårinpackningar som vårdar slitet hår. Genom att ta hand om sitt hår kan det återfå sin glans och fukt. Det kan ta lite tid innan håret återhämtar sig om du har använt mycket blekningsmedel men det går.

Känner du att ditt hår ständigt är frissigt? Det kan bero på fuktbrist! Jag själv har börjat tillföra fukt i min hårvårdsrutin och har märkt en stor skillnad. Framförallt har jag nu färre kluvna toppar och skador på håret. Här trodde jag att det bara var så mitt hår var när det egentligen skrek efter fukt. Jag trodde även att det redan var försent men har märkt nu att håret tacksamt tagit emot de hårinpackningar jag använt och börjat återhämta sig. Drömmen om ett lent och glansigt hår lever vidare!

Det finns en hel del olika märken och hårinpackningar ute på marknaden. Jag förstår att det är mycket att ta in och att det är svårt att veta vad för hårinpackning som passar just dig. När det kommer till hår finns det alla möjliga typer som tjockt, tunt, lockigt och rakt. För de som har lockigt hår är det extra viktigt att tänka på att återfukta håret men återfuktning är bra för alla hårtyper. Extra fukt skadar aldrig och i det här läget kan man säga att hellre en gång för mycket än en gång för lite. För att hårinpackningen skall ta extra bra är ett tips att använda ett djuprengörande schampoo innan du lägger in en hårinpackning. Det finns mängder med bra schampon som rengör på djupet. Håret kommer då vara mer mottagligt för hårinpackningen och verka bättre. Efter att du har sköljt ur hårinpackningen kan du även duscha håret i kallt vatten för att håret skall sluta ihop sig och låsa in fukten.

Ja, det finns verkligen många knep och tänk om man visste alla dessa knep när man var yngre. Men det är aldrig försent att börja ta hand om sitt hår. Första steget är att hitta den perfekta hårinpackningen som passar just ditt hår. Jag hoppas verkligen att du har fått lite mer kött på benen efter att ha läst detta inlägg. Ingredienser som är bra för håret är aminosyror och det finns även vissa hår som har proteinbrist och inte fuktbrist. Då är det bra att leta efter hårinpackningar som innehåller protein.

Leave a Comment