HemHårHårinpackning för tjockt hår

Hårinpackning för tjockt hår

Vi har alla en vän med tjocka, vackra lockar. Vet du vad deras hemlighet är? En hårinpackning. En hårinpackning är något som du lägger på håret, låter det sitta i några minuter och sedan tvättar ut det. En hårinpackning gör ditt hår friskare och glansigare, och den kan också hjälpa till med saker som kluvna toppar, torrhet, frissighet och brott. Här är mina favorit hårinpackningar för tjockt hår.

Bästa hårinpackningen för tjockt hår:

 1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml
 2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml
 3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml
 4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml
 5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Bästa hårinpackningen för tjockt hår

1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

The Hair Therapy från Maria Åkerberg är en hårinpackning som passar alla hårtyper, speciellt tjockt hår. Det är en perfekt hårinpackning för torrt och skört hår samt torr hårbotten. Hair Therapy har eteriska oljor av Tea tree, lavendel och citrongräs som återfuktar och mjukgör håret.

 • Hårinpackning som passar alla hårtyper
 • Speciellt bra för tjockt hår
 • Bra för dig med skör hårbotten

2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml

Den perfekta hårinpaclningen för tjockt hår, Hair Therapy från Maria Åkerberg återställer fuktbalansen och gör hårstråna silkeslena. Den är berikad med eteriska oljor från ingefära, ylang ylang, grapefrukt och broccoli. Denna mask används 1-2 gånger i månaden (eller vid behov) och har även en mjukgörande effekt på alla hårtyper.

 • Perfekt hårinpackning för tjockt hår
 • Återställer fuktbalansen
 • Gör hårstråna silkeslena

3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml

Maria Åkerbergs finaste hårinpackningsolja! Den mångsidiga kallpressade jojobaoljan kan användas för nästan alla typer av hår. Den här multifunktionella oljan kan fungera som en vattenfast kräm för händerna, eller en inpackning för tjockt hår. Den guldgula oljan framställs genom skonsam kallpressning av fröna från jojobabusken och är 100 % naturlig.

 • Maria Åkerbergs finaste hårinpackningsolja
 • Kan användas för nästan alla typer av hår
 • Bra som hårinpackning för tjockt hår

4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask ger intensiv fukt och näring för tjockt, friskt hår som också är motståndskraftigt mot värmeskador. Den här hårinpackningen är en koncentrerad produkt för den mest intensiva balsamet på marknaden.

 • Ger intensiv fukt
 • Bra för tjockt och friskt hår
 • Skyddar håret mot värmeskador

5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Med en rik blandning av arganolja, Colour Guard Complex och Frizz Shield Complex är denna hårinpackningen perfekt för dig med tjockt hår. Den rika formulan med arganolja reparerar skadat hår och lämnar håret mjukt, silkeslent och lätthanterligt.

 • Rik blandning av bland annat arganolja
 • Lämplig hårinpackning för dig med tjockt hår
 • Reparerar skadat hår

Mer om hårinpackning för tjockt hår

Ett tjockt och fylligt hår kan tyckas relativt komplikationsfritt men även ett tjockt hår behöver produkter som är anpassade för stråna. Tjockare hår har många gånger lite grövre struktur på stråna men även ett finare hår kan vara väldigt tjockt beroende på tätheten mellan stråna. Oavsett vilken typ av tjockt hår just du har är en bra inpackning ett väldigt bra komplement till din vanliga hårvårdsrutin.

Att ta hand om ett tjockt hår är ibland lite tidskrävande och då kan en bra inpackning hjälpa till med att förenkla och förkorta tiden för styling. Oavsett om du vill styla håret efter tvätt eller om du föredrar att låta håret självtorka är det bra att använda produkter som passar ditt hår.

Om du vill låta ditt hår vila från värmebehandling eller styling så är bra produkter för tjockt hår något som kan hjälpa dig att behålla en fräsch och nytvättad känsla längre.
Ett tjockt hår som värmestylas ofta eller regelbundet kan behöva extra näring och fukt. Värme och styling kan göra håret torrt och skört, därför är det extra viktigt att använda bra produkter som är anpassade efter ditt hår.

Även hår som är kortare mår bäst av produkter som är individuellt anpassade. Det viktigaste är att välja hårvårdsprodukter efter ditt hår och dina unika behov. Ibland kan personer med tjockt hår uppleva att hårbotten blir lite torrare. En inpackning som verkar återfuktande från rot till topp är bra att använda för att undvika att hårbotten torkar ut.

Ett tjockt hår självtorkar långsamt och därför är det bra att vara extra noggrann med att handdukstorka håret efter tvätt. Det är också viktigt att verkligen skölja håret noggrant så att produkterna som inte ska lämnas kvar i håret sköljs bort.

Om produkter lämnas kvar kan håret upplevs oljigt och tungt vilket kan vara besvärligt om du har ett tjockare hår.

Inpackning som är anpassade för tjockt hår hjälper till att behålla håret mjukt, följsamt och fräscht utan att håret måste tvättas ofta.

Bästa hårinpackningen för tjockt hår innehåller ämnen som skyddar och ger näring till stråna och håret blir slitstarkt och lättskött.

Ett tjockt hår behöver många gånger lite mer omsorg än man kan tro men att ta väl hand om ett tjockt hår kommer att göra håret mer lättskött. Inpackning ska alltid användas efter instruktioner på förpackningen för ett optimalt resultat.

Det finns många olika sorter av inpackningar för tjockt hår och därför finns de i alla prisklasser och för alla typer av tjockt hår.

Testa dig fram för att hitta rätt hårvårdsprodukter för just ditt hårs behov, tänk på att använda produkter som inte torkar ut hårbotten om du har besvär med klåda eller torrhet.

Du kan alltid ta hjälp av din frisör för att få förslag på de bästa hårinpackningarna och produkterna för ditt tjocka hår. Var alltid försiktigt med att värmebehandla hår som är torrt eller skört, använd produkter för torrt och tjockt hår om du upplever att håret är stramt och glanslöst. Om du har torra toppar är en inpackning alltid att rekommendera till din vanliga hårvårdsrutin.

Leave a Comment