HemHårHårinpackning för tunt hår

Hårinpackning för tunt hår

Utöver hårinpackningar, för att ge ditt tunna hår extra volym och längd, kan du utforska extensions för tunt hår som hårförlängning. En populär metod är Hairtalks extensions för tunt hår, som är både skonsamt för håret och inte sliter ut det. Med hjälp av det är tunt hår blott ett minne och du ger ditt hår den kärlek som det förtjänar!

Om du vill få ditt hår att se fylligare ut finns det några hårinpackningar du kan prova. Den bästa hårinpackningen för tunt hår beror på din hårtyp. Här är mina favorit-hårinpackningar för tunt hår!

Bästa hårinpackningen för tunt hår:

 1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml
 2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml
 3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml
 4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml
 5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Bästa hårinpackningen för tunt hår

1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

Om du har tunt hår, torrt hår eller sprött hår är detta hårinpackningen för dig. Det är ett närande och återfuktande effekt som får dina lockar att kännas mjuka och silkeslena. Med eteriska oljor från tea tree, lavendel och citrongräs är den här hårinpackningen också bra för att lugna torr hårbotten.

 • Perfekt för tunt hår
 • Passar även torrt och sprött hår
 • Återfuktar effektivt

2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml

Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml är den perfekta lösningen för dig som kämpar med tunt hår. Hair Therapy är en naturlig hårinpackning som återställer fuktbalansen och gör håret silkeslent. Används 1-2 gånger i månaden (eller vid behov) och har en mjukgörande effekt på alla hårtyper. Den innehåller eterisk olja av ingefära som är välgörande för hårbotten och blommor från Ylang Ylang-trädet som har en balanserande effekt och ger glans. Den eteriska oljan från grapefruktskal har en renande och närande effekt. Broccoliolja och jojobaolja tillför nyttiga fettsyror som ger en fin glans utan att håret känns fett.

 • För dig som kämpar med tunt hår
 • Återställer fuktbalansen
 • Gör håret silkeslent

3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml

Den kallpressade jojobaoljan är en universell produkt för hela familjen och är hållbar och självbevarande. Den guldgula oljan är en multifunktionell produkt med förmågan att fungera som en vattenfast kräm för händerna och att avlägsna vattenfast mascara. Den kan också användas som en hårinpackning för tunt hår.

 • Kallpressad naturlig olja
 • Multifunktionell
 • Perfekt att använda som hårinpackning

4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml

Hårinpackningen Olaplex No.8 är särskilt bra för tunt, svagt hår och skadat hår. Den reparerar håret, ger glans och volym samtidigt som den intensivt återfuktar håret.

 • Särskilt bra för tunt hår
 • Passar även svagt och skadat hår
 • Reparerar håret

5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Bra hårinpackning för tunt hår! En skonsam behandling för torrt hår som återfuktar, ger näring och gör håret silkeslent. Arganolja bekämpar frissighet, statisk elektricitet och ger glans. Colour Guard Complex minskar färgförlust orsakad av tvätt, värmestyling och skyddar håret från UV-strålar och fria radikaler. Applicera på nytvättat hår. Låt verka i 3 minuter. För en djupare effekt – applicera på handdukstorkat hår och låt verka i 5-10 minuter.

 • Bra hårinpackning för tunt hår
 • Skonsam behandling
 • Återfuktar och ger håret näring

Mer om hårinpackning för tunt hår

Att välja hårvårdsprodukter efter sitt hår och hårets behov är avgörande för ett snyggt och friskt hår. Det är viktigt att veta vilka behov ens hår och hårbotten har för att använda rätta produkter. Att inte tvätta ett tunt och flygigt hår för ofta eller med produkter som tynger ner stråna är viktigt för att behålla volym och glans.

Ett tunt hår tenderar att se oljigare ut snabbare och därför kan en anpassad inpackning vara bra att lägga till i sin hårvårdsrutin. Det finns inpackningar för tunt hår som är antingen färgat, blekt eller obehandlat. Oavsett vilket hår man har är valet av bra och anpassade produkter viktigt.

En inpackning för tunt hår hjälper till att ge volym från hårbotten utan att göra stråna tunga, till skillnad från inpackningar mot torrt och slitet hår.

Inpackning appliceras oftast i tvättat hår och sköljs ur efter verkningstiden. Olika produkter har emellertid olika användningsområden och vissa inpackningar appliceras i torrt hår. Vilken produkt som passar bäst är individuellt och det bästa är att lära känna sitt hår och vilka behov håret har.

Bästa hårinpackningen för tunt hår gör att håret behåller en känsla av volym mellan tvättar och gör styling lättare. Inpackning skyddar håret mot slitage som ofta inträffar i tunt hår och fina strån. Skandinaviska hår är ofta ganska tunna och blir lätt flygiga och kan svara svåra att styla. Detta motverkas av en inpackning för tunt hår.

Att låta håret bli oljigt mellan tvättar kan vara jobbigt men det hjälper till att återfukta håret naturligt och håret blir slitstarkt. För att få bort den oljiga känslan kan med fördel torrschampo används.

Hårinpackning för tunt hår finns i alla prisklasser, det viktigaste är att hitta rätt produkt för dina individuella behov. Använd alltid inpackningar enligt instruktionerna för att få ett optimalt resultat.

Tunt hår kan se och kännas mycket tjockare med rätt produkter till ens hårvårdsrutin. Att anpassa sina produkter beträffande schampo, balsam och inpackning är lika viktigt som rätt hudvårdsprodukter.

Att ta hand om ett tunt hår kräver bra produkter som hår och hårbotten mår bra av. Det är också viktigt att verkligen skölja ur ett tunt hår noga från produkter som inte ska lämnas kvar efter tvätt. Slarvigt ursköljt hår blir tungt och ett tunt hår ser då tunnare ut och upplevs ofta oljigare snabbt inpå tvätt.

Även om tunna hår kan vara känsligare mot värmebehandling så är det ändå bra att föna ett nytvättat hår, gärna med låg effekt på värmen eller med värmeskydd. Ett fönat hår som behandlats med en anpassad inpackning håller sig nytvättat länge.

Tunt hår bör skyddas mot solens skadliga UV-strålar och många inpackningar innehåller ingredienser som aktivt skyddar tunna och sköra strån mot slitage och uttorkning från solen. Att skydda håret med kompletterande produkter som skyddar mot solen bör användas om håret inte täcks. Tunt hår mår alltid bra av regelbundna inpackningar på sommaren.

Eftersom att många har känslig hårbotten kan det vara bra att göra ett allergitest om det efterfrågas på förpackningen.

Leave a Comment