HemHudBästa ansiktskrämen

Bästa ansiktskrämen 2024

När du behöver hitta en fuktighetskräm för ansiktet kan det vara svårt att ta reda på vilken som är bäst för dig. Det finns en mängd olika faktorer att ta hänsyn till, till exempel hudtyp, ålder och kostnad, vilket kan göra beslutsprocessen så mycket svårare. Vi är här för att hjälpa dig att reda ut det med vår lista över de bästa ansiktskrämerna för ansiktet år 2024.

Bästa ansiktskrämen:

 1. Maria Åkerberg Face Lotion Moist
 2. Dermalogica Skin Smoothing Cream
 3. Maria Åkerberg Face Cream Sensitive
 4. Dermalogica Calm Water Gel
 5. Clarins Beauty Flash Balm

Bästa ansiktskrämen

1. Maria Åkerberg Face Lotion Moist

Maria Åkerberg Face Lotion Moist är en lätt kräm som tillför fukt och skyddar huden. Den är perfekt för nybörjaren eller tonåringen. 24-timmarskrämen kan användas både som dag- och nattkräm.

 • Tillför fukt
 • Skyddar huden
 • Perfekt för nybörjaren eller tonåringen

2. Dermalogica Skin Smoothing Cream

Detta är en kräm som kan användas på din hud under dag och natt för normal till torr hud. Den ger långvarig fukt och hjälper till att stärka hudbarriären, minskar torrhetslinjer och förbättrar hudens elasticitet. Detta är en av de bästa krämerna för torr hud som du kan använda morgon och kväll!

 • Kan användas dag och natt
 • Passar normal till torr hud
 • Ger långvarig fukt

3. Maria Åkerberg Face Cream Sensitive

Denna multifunktionella kräm är den ultimata hudvårdsprodukten för män och kvinnor med normal till torr hud. Den kan användas som dagkräm eller nattkräm och är formulerad med tidsfrigivande teknologi som ger långvarig återfuktning under hela dagen. Formulan innehåller även peptider som hjälper till att stärka hudbarriären och minska torrhetslinjer samt antioxidanter som främjar friska hudceller.

 • Multifunktionell
 • Optimal för normal till torr hud
 • Passar både män och kvinnor

4. Dermalogica Calm Water Gel

Denna krämiga, vattenbaserade fuktighetskräm med geltextur ger en svalkande och lugnande effekt på huden. Den mjukgör, lugnar och minskar rodnad, kyler och återfuktar uttorkad hud och kapslar in fukt för att skydda mot uttorkning. Formulan är lättviktig, absorberas lätt, är icke-komedogen och parfymfri.

 • Krämig och vattenbaserad
 • Ger svalkande och lugnande effekt
 • Mjukgör, lugnar och minskar rodnad

5. Clarins Beauty Flash Balm

Alla känner sig trötta då och då, men med Clarins Beauty Flash Balm behöver det inte synas. Applicera bara en liten mängd av denna anti-ageing-krämen och få en omedelbar effekt (gäller alla hudtyper) som att återställer strålglansen och den friska glöden i din hy. Denna ansiktsbalsam är omedelbart effektiv och kliniskt bevisad att hjälpa dig att stråla!

 • Trötthetstecken döljs effektivt
 • Koncentrerad och räcker länge
 • Återställer den friska glöden i din hy

Att tänka på vid köp av ansiktskräm

Med ett hav av produkter på marknaden kan val av ansiktskräm bli väldigt förvirrande och svårt. Man vet inte riktgt vilken reklam man ska lyssna på eller lita på, och ofta kan det vara svårt att veta vad man ska tänka på när man ska köpa en ansiktskräm.

Hudtyp

Bland det vikigaste att ha koll på när man ska köpa en ansiktskräm är vilken hudtyp man har och vilka behov som huden har.

Det är inte alltid enkelt att ta reda på detta själv, och därför är det bäst att besöka en hudterapeut för att kunna få en korrekt hudanalys. Detta gör det mycket lättre för att kunna hitta en ansiktskräm som just kommer att passa din hud och dina behov.
Om man inte köper en ansiktskräm som passar den hudtyp man har kan detta slå till fel på huden och man kan istället då få andra besvär som man inte har haft innan. Därför är det väldigt viktigt att ta reda på hudtyp och hudtillstånd innan man köper ansiktskräm.

Ingredienser

En annan viktig punkt att tänka på när man är på jakt efter en ansiktskräm är vad de olika krämerna innehåller och vilka ingredienser de har.

Ingredienser är väldigt avgörande då det är ingredienserna som ger resultat. Köper man en kräm som inte innehåller bra ingredienser kommer det inte att ge något resultat och kanske till och med leda till tilltäpptheter, akne och annan irritation på huden. Det man helst vill se i krämer och ingredienserna är aktiva ämnen så som vitamin a, c och e, dessa är väldigt bra för huden och jobbar både på att förhindra åldrandet och för att förfina huden. Man vill även att krämer ska innehålla fukt, och där vill man se efter hyaluronsyror, avokado, aloe vera och anta fuktgivande ämnen.

Självklart är det inte lätt att veta vad de olika ingredienserna betyder, ett bra tips att är googla och kolla upp vad de olika ingredienserna gör och vad de är. På så sätt kan man veta vad man får. Något som absolut ska undvikas i krämer är alkohol och paraffiner. Alkohol bidrar till att torka ut huden och bör därför undvikas och paraffiner är igentäppande, som bidrar till svarta pormaskar och en del utslag i värsta fall.

En väldigt bra sak att komma ihåg är att de tre första ingredienserna på innehållsförteckningen är de ingredienser det finns mest av i krämen.

Tips

För att kunna göra det lättare för sig när man ska välja krämer kan man faktiskt välja att kolla upp vilka olika märken som hudterapeuter och hudläkare rekommenderar eller själva jobbar med. Då de är proffsen och vet vad som är bra och dåligt på marknaden, skulle de aldrig välja att rekommendera eller jobba med de märken som innehåller dåliga ingredienser. Utan de väljer alltid att jobba med produkter som ger resultat, är skonsamma och snälla mot huden. Därför är detta ett väldigt bra tips att använda sig av, och på så sätt kan man vara säker på att det inte kan bli fel!

Leave a Comment