HemHudAnsiktskräm för blandad hy

Ansiktskräm för blandad hy

Det finns så många ansiktskrämer på marknaden idag att det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa. Men att välja rätt handlar inte bara om att välja den med de bästa recensionerna eller flest likes på Facebook. Det är bäst att tänka på vad din hud behöver och sedan hitta en ansiktskräm som uppfyller dessa behov. Här är de bästa ansiktskrämerna för blandad hy.

Bästa ansiktskrämen för blandad hy:

 1. Maria Åkerberg Face Lotion Moist
 2. Dermalogica Skin Smoothing Cream
 3. Maria Åkerberg Face Cream Sensitive
 4. Dermalogica Calm Water Gel
 5. Clarins Beauty Flash Balm

Bästa ansiktskrämen för blandad hy

1. Maria Åkerberg Face Lotion Moist

Behöver du en ny ansiktskräm? Maria Åkerberg Face Lotion Moist har allt du behöver. Denna lätta kräm är inte bara perfekt för nybörjaren eller tonåringen, utan den skyddar också huden samtidigt som den tillför fukt. 24-timmarskrämen kan användas både som dagkräm och nattkräm, så med Maria Åkerberg Face Lotion Moist behöver du aldrig oroa dig för torr hud igen.

 • Perfekt för nybörjaren eller tonåringen
 • Skyddar huden och tillför fukt
 • Kan användas både dag och natt

2. Dermalogica Skin Smoothing Cream

Dermalogica Skin Smoothing Cream är en unik formula för dag och natt. På natten ger den långvarig fukt och hjälper till att stärka hudbarriären. Den reducerar även torrhetslinjer och förbättrar hudens elasticitet, samtidigt som den är tillräckligt mild för att användas i ansiktet. På morgonen arbetar den för att hålla huden återfuktad.

 • Kan användas både dag och natt
 • Ger långvarig fukt
 • Kan användas på all hud, men är tillräckligt mild för ansiktet

3. Maria Åkerberg Face Cream Sensitive

Maria Åkerberg Face Cream Sensitive är en perfekt för den känsligaste huden. Den ger näring, stärker och mjukgör tack vare sitt rika innehåll av rapsolja, sheasmör och Bivax. Den är fri från eteriska oljor, vilket gör den lämplig för den mest känsliga huden.

 • Rik på fuktgivande oljor
 • Fri från eteriska oljor
 • Lämplig för känslig hud

4. Dermalogica Calm Water Gel

Dermalogica Calm Water Gel är en superhydrerande, uppfriskande gel som kyler och lugnar uttorkad hud. Gelens unika formulering kapslar in och håller kvar fukten och skyddar huden mot omgivningens uttorkande effekter.

 • Superhydrerande och uppfriskande
 • Kyler och lugnar uttorkad hud
 • Kapslar in och håller kvar fukten

5. Clarins Beauty Flash Balm

Beauty Flash Balm är en multifunktionell anti-ageing-kräm som gör att huden känns omedelbart uppfräschad. Det är en anti-ageing lösning för alla hudtyper som hjälper till att bekämpa tecken på trötthet. Den framkallar omedelbart tecken på friskhet för att ge dig en mer utvilad och strålande hy.

 • Multifunktionell anti-ageing-kräm
 • Gör att huden känns uppfräschad direkt
 • Passar alla hudtyper

Mer om ansiktskräm för blandad hy

Hos oss i Norden är det vanligt att huden både är torr och fet. Vårt klimat varierar betydligt mer än i övriga delar av världen och vi behöver ofta sköta om vår hud på ett helt annat sätt. Det kan kännas märkligt att ha både fet och torr hy samtidigt. Hur ska man tänka i det läget? Det frågetecknet blir förhoppningsvis uträtat här.

När huden på panna, näsa och haka är fetare med kanske pormaskar plus finnar, samtidigt som kinderna är känsliga, torra och lätt blir lite rödfnasiga kallas det blandad hy. Det är så pass vanligt att de flesta i vårt avlånga land har just den hudtypen.

Det kan tyckas betydligt enklare att ha exempelvis torr eller fet hud för att då blir det enklare att hantera den och det är ju till viss del sant. Då blir det enklare att välja produkter som exempelvis ansiktskräm men det finns idag ett stort utbud även för alla oss med blandad hy.

När vi ska välja produkter till vår hudtyp behövs det dels något som återfuktar de känsligare partierna på exempelvis kinderna och något som är lite tuffare mot partierna som är fetare.

Huden behöver balanseras på ett annat sätt vid blandad hy än om den är det ena eller det andra.

Ett viktigt val att göra är när man ska köpa en ansiktskräm. Den har till uppgift att skydda huden mot yttre faktorer som föroreningar i luften och även mot UV-strålar från solen.

Är du osäker på om du har en blandad hy? Det är helt individuellt hur mycket det skiftar mellan de fetare partierna och de övriga. Att jämföra sig med andra som har blandad hy är lätt att göra och det är lätt att ta del av välvilliga råd om vad just du ska köpa och så vidare.
Det du behöver tänka på när du ska köpa en ansiktskräm är att den verkligen passar blandad hy så du slipper alltför många inköp utan att få det resultat du vill ha. Hittar du rätt från början så blir det en investering istället för en utgift.

Välj en ansiktskräm som skyddar all hud i ansiktet och som agerar bra även på natten då huden ska återhämta sig under sömnen. Ansiktskrämen ska även jobba på djupet genom alla hudlager vi har för att ha god effekt. Att den kan ha en svalkande effekt är positivt under vår varma årstid då kinderna lätt är blir mer utsatta och även de fetare partierna har en tendens att bli fetare.

Ansiktskrämen ska vara lätt att applicera och absorberas bra av huden. Absorberas betyder när det gäller krämen, att den lätt går in i huden.

Vid appliceringen så kan man på ett enkelt sätt sätta små klickar i pannan, på näsan, på kinderna, på hakan och på halsen.

Arbeta in krämen med lätta tag uppifrån och ner, gärna i cirkelformade rörelser med fingertopparna så att cirkulationen kommer igång. Munvinklarna nedanför mungiporna är ett parti som ofta är torrare när det kommer till blandad hy. Där kan appliceringen ske genom att du håller upp pekfingrarna och drar dem uppifrån och ner på just det området. Det blir en form av akupressur när ansiktskrämen appliceras och det mår hela kroppen bra av så var noga när du applicerar din ansiktskräm.

Gör det till en liten procedur morgon och kväll, det är både skönt och välgörande för ansiktet och hela dig.

Leave a Comment