HemHudAnsiktskräm för rosacea

Ansiktskräm för rosacea

Som skönhetsbloggare får jag många frågor om vilka produkter man bör använda för sin rosacea. Även om det inte finns något universellt magimedel för alla finns det definitivt några ansiktskrämer som fungerar för många med rosacea. Om du funderar på att investera i en ny ansiktskräm har du hamnat helt rätt.

Behandla rosacea på klinik

Genomgå en rosacea-behandling hos Acnespecialisten där upplägget skräddarsys efter dina problem. De använder sig av två metoder när det kommer till att behandla rosacea. Vilken behandling som väljs ut för dig beror på hur dina problem ser ut, något du får reda på efter en gratis hudkonsultation där du blir tilldelad en hudterapeut som undersöker vilken typ av rosacea du har.

Bästa krämen mot rosacea

Om du söker den bästa krämen mot rosacea så är mitt tips att i första hand satsa på ett komplett startkit. Rosacea är en inflammatorisk hudåkomma och bör behandlas varsamt, om du upplever att du har mycket problem bör du överväga att ta hjälp av en hudläkare.

Ansiktskräm rosacea

Är du endast i behov av den bästa ansiktkrämen för rosacea så kan du välja någon av mina favoriter nedan. De är alla skonsamma och stärker hudens skyddsbarriär.

1. Maria Åkerberg Face Lotion Moist

Denna lätta, luftiga och absorberande kräm är perfekt för nybörjare och tonåringar. Med en lätt formula och enkel applicering är den perfekt för vardagsbruk. Den kan användas både som dagkräm och hudskydd på natten. Maria Åkerbergs naturliga ingredienser gör att krämen passar bra för dig som misstänker att du lider av lätt rosacea.

 • Lätt och absorberande
 • Perfekt för nybörjare och tonåringar
 • Lätt formula med enkel applicering

2. Dermalogica Skin Smoothing Cream

Dermalogicas Skin Smoothing Cream är en hudhjälpande formula med ceramider och antioxidanter som gör att huden känns slätare och starkare. Den rekommenderas för normal till torr hud och kan användas både dag och natt för att ge långvarig fukt och hjälpa till att stärka hudbarriären. En klick i ärtstorlek räcker när den appliceras morgon och kväll.

 • Innehåller ceramider och antioxidanter
 • Gör huden slätare och starkare
 • Perfekt för normal till torr hud

3. Maria Åkerberg Face Cream Sensitive

Maria Åkeberg har noggrant utvalda ekologiska ingredienser vilket gör att produkterna är passande för dig som har rosacea. Känslig hud kräver en produkt som ger den den kärlek den behöver, utan att förvärra det befintliga tillståndet eller skapa nya bekymmer. Maria Åkerberg Face Cream Sensitive gör precis detta, den förbättrar utan att bidra till att på något sätt förvärra. Ansiktskrämen ger näring, stärker och mjukgör tack vare sitt rika innehåll av rapsolja, sheasmör och Bivax. Den är fri från eteriska oljor, vilket gör den lämplig för den mest känsliga huden.

 • Rik på fuktgivande oljor
 • Fri från eteriska oljor
 • Lämplig för känslig hud

4. Dermalogica Calm Water Gel

Denna extremt skonsamma fuktkräm är utformad för att lugna och återfukta huden. Calm Water Gel innehåller en trio av ingredienser som hjälper till att minimera uppkomsten av rodnad och innehåller en patenterad teknik som kapslar in vatten i krämen för att hjälpa till att bibehålla hudens naturliga fuktnivåer.

 • Ansiktskrämen är väldigt skonsam
 • Lugnar och återfuktar huden
 • Hjälper din hud att bibehålla naturliga fuktnivåer

5. Clarins Beauty Flash Balm

Att ha en ansiktskräm som fungerar dubbelt är den ultimata skönhetshemligheten. Vår Clarins Beauty Flash Balm är en kraftfull anti-ageing-kräm som riktar sig mot rynkor och mörka ringar. Det är också en snabbfix för trött hud, som avlägsnar tecken på trötthet mer eller mindre omedelbart. Riktig magi helt enkelt.

 • Arbetar på två olika fronter
 • Anti-ageing-kräm som förbättrar rynkor och mörka ringar
 • Snabbfix för trött hud som gör att du ser pigg ut

Mer om ansiktskräm för rosacea

Har du fått rodnad och utslag i ansiktet och misstänker rosacea? Eller har du redan fått diagnosen och undrar vilken kräm du ska välja för att din hud ska må bättre? Här får du tips!

För att kunna behandla rosacea och hitta rätt bland krämer och geler behöver man förstå vad rosacea är, och att man behöver behandla det från två olika riktningar samtidigt – från utsidan på huden och inifrån kroppen. Då får man bästa resultat av krämen man använder. Krämens egenskaper kan optimeras om du också samtidigt behandlar inifrån.

Vad är rosacea?

Rosacea är en kronisk hudsjukdom som främst drabbar ansiktet. Den yttrar sig oftast genom rodnad, synliga blodkärl, små finnarliknande utslag och ibland svullnad i ansiktet. Symtomen kan variera från person till person och kan komma och gå i perioder. Rosacea smittar inte och är inte heller farligt, men kan vara besvärligt och påverka personens livskvalitet. Orsaken till rosacea är okänd, men det finns en rad faktorer som kan trigga symtomen, till exempel stark sol, varmt väder, alkohol, kryddstark mat och vissa hudvårdsprodukter. Det finns ingen bot mot rosacea, men symtomen kan lindras med medicin och hudvård.

Hur kan huden må bättre?

För att hudkrämer ska ge en bra effekt behöver du också behandla rosacea förebyggande när den inte är aktiv, och mycket noga då den är aktiv. Någon form av behandling kan behövas för att bli av med de finnar och utslag som kan uppstå och det finns bra receptfria medel som innehåller metronidazol, och som kan köpas på apoteken. Dessa kan ha goda resultat på lång sikt, vilket innebär att du behöver använda dessa produkter i 3-4 månader innan du ser resultat.

Om du är aktiv i att behandla din rosacea kan du mildra den. Undvik alkohol, undvik att använda peelingprodukter och kortisonkräm i ansiktet. Du behöver också använda solglasögon vid solljus i det fall du har besvär med ögonen. Använd högt solskydd, upp till SPF 50. Det bästa är förstås att helt undvika att vistas i starkt solljus.

Kombinera ansiktskrämen med en smart “behandling” inifrån kroppen – det är egentligen inte svårt. Du behöver undvika att äta saker som höjer blodtrycket, t ex starka kryddor, het mat och dryck. Undvik även kortisonpreparat, stressa inte och ät näring som har en lugnande inverkan på kroppen som t ex havre. D-vitamin och zink är bra att tillföra inifrån kroppen, havre har även en lugnande inverkan som ansiktsmask.

Det är viktigt att du får diagnosen av läkare.

Vilken ansiktskräm är bäst?

Det finns flera krämer eller geler som hjälper att mildra rosacea. Den bästa krämen du kan välja är en mjukgörande, oparfymerad kräm eftersom den förbättrar effekten av de andra behandlingarna du gör. En skyddande ansiktskräm gör huden mer motståndskraftig mot yttre störningar som sol, vatten och sand. En annan viktig egenskap hos krämen behöver vara “kyla och lugn”. Apoteken har produkter för känslig hud, där du oftast hittar dessa. De kan beskrivas som antiinflammatoriska krämer.

Det finns serum som har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper, och som kan lämpa sig för att använda mot rosacea. Ett gott råd är att ta prover, eller mindre förpackningar, av produkterna och testa dem innan du gör ett större inköp. Då behöver du inte råka ut för att störa huden i onödan.

Det finns förstås också hudvård som du ska undvika. Det kan exempelvis vara produkter med kraftig rubbing eller syra, retinolprodukter, produkter för “anti-age” eller produkter mot acne som även de kan vara kraftfulla. Eteriska oljor är också tveksamt, och kemiska solfilterprodukter.

Leave a Comment