HemHårBästa hårinpackningen

Bästa hårinpackningen 2024

Kämpar du med torrt och skadat hår? Och behöver du en hårinpackning som faktiskt fungerar? Jag testade och undersökte hårinpackningar i säkert ett år för att hitta den bästa hårinpackningen för ditt hår. Jag hittade flera hårinpackningar som folk gav högst betyg och jag testade dem. Här är de bästa maskerna för ditt hår som jag hittade!

Bästa hårinpackningen:

 1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml
 2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml
 3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml
 4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml
 5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Bästa hårinpackningen

1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

Maria Åkerbergs Hair Therapy är perfekt för alla hårtyper, men särskilt bra för torrt och skört hår. De eteriska oljorna från tea tree, lavendel och citrongräs gör att masken passar bra för torr hårbotten. Men oroa dig inte om din hårbotten är fet; den kommer ändå att få tillräckligt med fukt. Hårinpackningen är också bra för personer som färgar sitt hår eller använder värmestylingverktyg regelbundet.

 • Perfekt för alla hårtyper
 • Speciellt bra för torrt hår
 • Innehåller eteriska oljor

2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml

Den här hårinpackningen är en riktig behandling för ditt hår. Maria Åkerberg Hair Therapy är en fuktgivande hårinpackning som gör att ditt hår känns mjukt och silkeslent, även om det är torrt och sprött. Hårinpackningen innehåller eteriska oljor från Tea tree, lavendel och citrongräs som hjälper till att rengöra din hårbotten och gör ditt hår glansigt och vackert.

 • Behandlar ditt hår på riktigt
 • Fuktgivande
 • Gör håret mjukt och lent

3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml

Maria Åkerberg Hair Therapy är en naturlig hårinpackning som har en kraftfull effekt på ditt hår och återställer det till sitt ursprungliga skick. Hårinpackningen kan användas 1-2 gånger i månaden eller vid behov. Produkten innehåller eteriska oljor av ingefära och ylang ylang som har välgörande effekter på hårbotten och grapefruktskal som har en renande och närande effekt. Broccoliolja och jojobaolja ger håret en fin glans utan att det känns fett.

 • Naturlig hårinpackning
 • Återställer hårets naturliga skick
 • Innehåller eteriska oljor

4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml

Hårinpackningen Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask ger näring och reparerar håret och ger synligt mer volym och glans. Den intensiva återfuktningsformeln är fylld med 8 essentiella ingredienser som finns i naturen: protein, aminosyror, glycerin, prolin med mera. Dessa kombineras på ett unikt sätt för att skapa en högpresterande konditioneringsprodukt som fungerar inifrån och ut.

 • Hårinpackningen bidrar med näring
 • Reparerar håret
 • Ger synligt mer volym och glans

5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Hårinpackningen Maria Nila True Soft Masque är en mild behandling för torrt hår som återfuktar, ger näring och gör håret silkeslent. Arganolja bekämpar frissighet, statisk elektricitet och ger glans. Colour Guard Complex minskar färgförlust orsakad av tvätt, värmestyling och skyddar håret från UV-strålar och fria radikaler. Applicera på nytvättat hår. Låt verka i 3 minuter. För en djupare effekt – applicera på handdukstorkat hår och låt verka i 5-10 minuter.

 • Mild behandling för torrt hår
 • Återfuktar och ger näring
 • Gör håret lenare och glansigare

Att tänka på vid köp av hårinpackning

De flesta hår behöver hårvårdsprodukter som är speciellt framtagna och anpassade efter just din hårtyp eller dina behov. Oavsett om du har ett komplikationsfritt hår eller om du har ett skadat och behandlat hår är en bra inpackning alltid att föredra.

Alla produkter har olika verkningsområden och funktion. Om du har ett färgat hår så kan du behöva extra näring och eventuellt tillskott av pigment för att färgen ska hålla längre samt ett välbehövligt tillskott av näring och fukt. Färgen kommer att se pigg och fräsch ut längre och hårets struktur repareras. En inpackning för färgat hår kan både innehålla färgpigment och återfuktande näringsämnen som håret behöver.

Om du har ett frissigt och skört hår är produkterna i din hårvårdsutin viktiga då dessa ska hjälpa till att behålla hårets mjukhet utan att torka ut. Ett frissigt hår mår bra av regelbundna inpackningar och det finns produkter i alla prisklasser för just dessa behov.

Har du ett tunt och flygit hår så är det alltid bra att vara extra noggrann med vilken typ av produkter du använder. Många produkter tynger ner stråna och innehåller ingredienser som kan göra att håret ser oljigt ut snabbt. Därför är det viktigt att välja produkter till din hårvårdsrutin som är till för ditt hårs behov. En inpackning för tunt och flygit hår hjälper till att behålla volym och luft i ditt hår, återfuktar utan att tynga ner håret. Detta gör att ditt hår kan se nytvättat ut längre och volymen håller lättare mellan tvättar.

Har du ett lockigt hår gäller det också att hitta produkter som hjälper hårets naturliga lockighet, tillför näring och fukt samt hjälper till att återfukta hårbotten. Ett lockigt hår, oavsett längd, mår bra av en inpackning som är anpassad efter kvalitén på håret. Detta hjälper till att ge hårets struktur rätt förutsättningar och kommer att göra håret mer lättskött. Inpackningar för lockigt hår finns i alla prisklasser och för både tjockare hår samt tunnare hår. Testa dig fram för att hitta en inpackning till din vanliga hårvårdsrutin som passar just dig och dina behov.

Ett hår som är blekt eller slingat behöver nästan alltid en bra inpackning och anpassade produkter för att håret ska se friskt och starkt ut. Blekta hår blir ofta skörare och har lättare att brytas av, det är därför bra att lägga till en inpackning för att hårets struktur ska repareras och behålla fukt. Många inpackningar för blekt hår innehåller silver som används i hårvårdsprodukter för att ett blekt eller slingat hår ska få en kallare nyans snarare än att gulna.

Ett blekt hår är många gånger känslig mot ytterligare blekning som exempelvis solen kan medföra så det är alltid bra om du använder dig av en inpackning som skyddar håret mot slitage av skadliga UV-strålar.

Inpackningar som är speciellt utformade och anpassade efter just ditt hår, kvalitén på stråna och behoven som ditt hår och hårbotten har gör att håret ser friskare och starkare ut. Vid regelbunden användning blir resultatet mer bestående och det är därför viktigt att testa sig fram för att hitta den bästa inpackningen.

Leave a Comment