HemHudAnsiktskräm för acne

Ansiktskräm för acne

Akne är en hudåkomma som kan drabba vem som helst. Det finns många olika aknebehandlingar, men alla är inte de bästa för din hud. I den här artikeln ska jag dela med mig av den bästa ansiktskrämen mot akne.

Bästa ansiktskrämen för acne:

 1. Murad Clarifying Oil Free Water Gel
 2. Comfort Zone Active Pureness Fluid
 3. Comfort Zone Sacred Nature Hydrating Fluid
 4. PCA Skin Clearskin
 5. Babor Refine Cellular Detox Vitamin Cream 20 ml

Bästa ansiktskrämen för acne

1. Murad Clarifying Oil Free Water Gel

Denna lätta, oljefria gelkräm är utformad för acnebenägen hud. Dess unika blandning av ingredienser ger långvarig fukt och hjälper till att förebygga föroreningar. Den innehåller även salicylsyra för att hjälpa till att förebygga utbrott och rodnad eller irritation som kan leda till nya utbrott. Den innehåller även koreanska rödtallblad för att minska irritation och ingefärsrotextrakt för att minska rodnad och inflammation. Hyaluronsyra ger intensiv fukt i flera dagar utan att lämna fet hud.

 • Lätt och oljefri gelkräm
 • Utformad för acnebenägen hud
 • Hyaluronsyra ger fukt utan att bli fet

2. Comfort Zone Active Pureness Fluid

Pureness Fluid har en lätt och icke-fet konsistens men återfuktar och ger en mattande effekt. Produkten är idealisk för kombinerad till aknebenägen hud eller året runt för en aknebenägen hud. Pureness Fluid är en fuktgivande vätska för oreflekterad och aknebenägen hud. Den unika kombinationen av c-vitamin och mattgörande pulver i en liposombas gör detta till en perfekt produkt och en optimal makeupbas. Science- based conscious formulas tm – fri från silikoner och med 93% ingredienser av naturligt ursprung.

 • Lätt och icke-fet konsitens
 • Återfuktar och ger mattande effekt
 • Bra för kombinerad till fet hy

3. Comfort Zone Sacred Nature Hydrating Fluid

Detta är en lugnande fuktighetskräm som är perfekt för acnebenägen hud. De naturliga ingredienserna skapar en ultrafuktgivande och skyddande kräm som inte täpper till porerna och som är skonsam mot yngre, kombinerade hudtyper. Denna fuktkräm från comfort zone ger dig en matt finish och ger kraftfull fukt till huden.

 • Lugnande fuktighetskräm
 • Lämpar sig för aknebenägen hud
 • Fuktgivande naturliga ingredienser

4. PCA Skin Clearskin

PCA Skin Clearskin Daily Moisturizer är en lättflytande fuktkräm som passar fet hy med tendens till acne. Den ger antioxidantskydd samtidigt som den minskar rodnad och utbrott och balanserar hudens naturliga talgproduktion. Konsistensen är lätt, inte fet och absorberas snabbt i huden utan att lämna några rester.

 • Lättflytande fuktkräm
 • Passar fet hud med aknetendens
 • Balanserar hudens talgproduktion

5. Babor Refine Cellular Detox Vitamin Cream 20 ml

Babor Refine Cellular Detox Vitamin Cream är en 24-timmars kräm som förebygger acneproblematik, ökar förnyelseprocessen och lämnar huden slät och med ökad vitalitet. Rik på antioxidanter och vitaminer samt 5% Retinew A16 som har en mild retinolliknande effekt, men utan att irritera huden. Nyckelingrediensen är BPE Code 3RX, utvecklad från BIOGEN PLANT Extract, med skyddande och kraftfulla hudföryngrande effekter. Innehåller även nori tångextrakt som skyddar mot infraröd strålning.

 • 24-timmars kräm som förebygger akne
 • Lämnar huden slät
 • RIk på antioxidanter och vitaminer

Mer om ansiktskräm för acne

Acne, pormaskar och finnar är exempel på problem en känslig hy kan få. Acne beror på en inflammatorisk reaktion i en stängd por och är klassad som en hudsjukdom. Det finns bra rengöringsprodukter och hudvårdsprodukter som är speciellt framtagna för acne och känslig hy. En ansiktskräm som verkar både återfuktande och antiinflammatorisk är bra att använda för dig som har bekymmer med acne.

Om besvären är allvarliga och om acnen blir smärtsam kontakta en dermatolog som är specialiserad på acne och problemhy.

Acne beror inte på smuts och orenheter men problemet kan förvärras om du inte tar hand om din hud på rätt sätt. Därför är det viktigt att ha en regelbunden hudvårdsrutin och att använda produkter som är anpassade för din hy.

Många gånger undviker människor med acne att använda produkter som exempelvis ansiktskräm men acnebenägen hy behöver bra produkter som lugnar, lindrar och återfuktar. Du undviker lättast att hyn torkar ut av rengöring om du avslutar din hudvårdsrutin med en ansiktskräm för acne och känslig hy.

Det bästa resultatet får du om du är kontinuerlig och regelbunden i din hudvård och undviker ämnen som irriterar huden. Då riskerar du att förvärra din acne.

Använd alltid produkter för acne och undvik att huden torkar ut.

Det är bra att testa sig fram för att hitta rätt produkter då våran hy är väldigt individuell och påverkas av olika faktorer.

Om du har lätt för att få acne och stängda porer så är det viktigt att tänka på kost, motion och återhämtning. Huden påverkas både av psykisk och fysisk hälsa och det är därför viktigt att äta rätt, motionera och att få tillräckligt med vatten, sömn och återhämtning.

Stress kan förvärra en hy som lätt får acne och det är därför bra att ha en lämplig hudvårdsrutin och anpassade produkter för att undvika att utbrott av acne uppstår.

Ansiktskräm och andra hudvårdsprodukter för acne finns i alla olika prisklasser och det är viktigt att hitta rätt produkter för just din hy. Du kan alltid ta hjälp av en dermatolog som kan guida dig rätt utan att riskera att acnen förvärras.

I vissa fall kan acne behöva behandlas med läkemedel så det är därför viktigt att söka vård om problemen är av allvarlig art eller om besvären förvärras över tid.

Ansiktskräm för acne kan hjälpa så att risken för nya utbrott av acne uppkommer samt minskar risken för andra komplikationer som kan uppstå vid acne, som ärrbildning till exempel.

Hudvårdsprodukter för acne bör vara antiinflammatoriska och gärna innehålla ämnen som skyddar mot solen.

Det är också bra om den avslutande ansiktskrämen innehåller ingredienser som skyddar mot yttre påfrestningar som luftföroreningar som oftast påverkar en acnebenägen hy negativt och riskerar att orsaka ytterligare inflammation.

Om du tidigare inte använt dig av hudvårdsprodukter är det bra att testa dig fram för att hitta produkter som fungerar bra tillsammans med din hy och som inte orsakar förvärrade problem eller allergiska reaktioner.

Det är också bra om så få produkter som möjligt innehåller alkohol då detta torkar ut huden.
Använd alltid ansiktskräm för acne om du använder produkter som innehåller alkohol.

Leave a Comment