HemHudAnsiktskräm för 40+

Ansiktskräm för 40+

Den bästa ansiktskrämen för personer över 40 år har många naturliga ingredienser som hjälper huden att hålla sig återfuktad och elastisk. Och de kommer också att vara bra på att reducera rynkor och mörka ringar, utan att huden känns torr eller stram. Så vilka är de bästa ansiktskrämerna för 40+? Här är de bästa ansiktskrämerna för 40+!

Bästa ansiktskrämen för 40+:

 1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel
 2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme
 3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer
 4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream
 5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Bästa ansiktskrämen för 40+

1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel

Denna lyxiga rengöringsgel ger en djup, uppfriskande rengöring. Den hjälper till att öka cellomsättningen för en ungdomligare hy och minskar synligheten av fina linjer och rynkor. Du kommer att älska hur den lämnar din hud ren, uppfriskad och fräsch med en lätt, fräsch persikodoft. Den är lämplig för alla hudtyper, inklusive torr, solskadad, normal, kombinerad, fet och aknebenägen hud. Den är dock inte särskilt lämplig för känslig hud.

 • Lyxigt rengöringsgel
 • Ger djup och uppfriskande rengöring
 • Minskar synliga rynkor

2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme

D-force dagkräm har en lätt, fräsch och rent parfymerad konsistens som är perfekt för upptagna kvinnor. Den absorberas snabbt av huden och förser den med naturligt D-vitamin. Samtidigt förser den också huden med tre potenta A-vitamintyper som reparerar åldrande och solskador samt två E-vitamintyper som fungerar som antioxidanter.

 • Lätt och fräsch konsitens
 • Passar upptagna kvinnor
 • Absorberas snabbt av huden

3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer

Dr. Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer är en 24-timmars tredubbelt korrigerande anti-aging-kräm som innehåller den banbrytande kombinationen av Ferulic Acid och Retinol samt det innovativa EKG Cellular Complex. Ingredienserna verkar direkt på hudens fibroblastceller och ökar hudens egen förmåga att producera kollagen och elastin för en synlig förbättring av hudens utseende och elasticitet. Fina linjer och rynkor reduceras både på ytan och på djupet. Krämen lyser också upp huden och förebygger uppkomsten av hyperpigmentering. Hudens naturliga skyddsbarriär stärks och tack vare krämens unika förmåga att låsa in fukt i huden.

 • 24-timmars tredubbelt korrigerande
 • Innehåller Ferulic Acid och Retinol
 • Ingredienserna verkar direkt på hudens fibroblastceller

4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream

Ge din hud den dagliga vård den förtjänar med denna fuktgivande kräm. De olika peptiderna ökar hudens naturliga metabolism för att förbättra syntesen av kollagen och elastin, medan den innovativa rika fluffiga konsistensen säkerställer att denna lummiga kräm absorberas snabbt av huden för att ge fukt hela dagen. Denna ansiktskräm är perfekt för torrare hud som har förlorat sin elasticitet eller för hud som utsätts för kallt klimat. Dessutom ger glimmeret en omedelbar glöd till huden efter applicering och ger krämen dess ljusrosa ton.

 • Bra och fuktgivande kräm
 • Peptider som ökar hudens naturliga metabolism
 • Förbättrar syntesen av kollagen och elastin

5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Om du har letat efter en ansiktskräm som är effektiv i kampen mot rynkor är Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer rätt produkt. De sju typerna av kollagen som den innehåller hjälper till att lämna huden fastare, slätare och mer ungdomlig. Dessutom lämnar det femprocentiga hyaluronsyrakomplexet och scvalane huden mjuk, återfuktad och fyllig.

 • Tar kampen mot rynkor på ett effektivt sätt
 • Sju olika typer av kollagen
 • Lämnar huden fastare, slätare och ungdomlig

Mer om ansiktskräm för 40+

Jag har alltid haft en fin och bra hy enligt mig själv. Något jag alltid har tänkt på är att vara så snäll mot den som jag bara kan. Det har jag gjort genom att inte exponera mig för mycket i solen när jag rest utomlands där solen är ännu starkare än hemma i Sverige. Ofta har jag legat på en solstol under ett parasoll hela dagarna med bad i havet mellan varven. Dessutom har jag även då använt kräm med solskyddsfaktor. Och inte många har trott på mig när jag vid hemkomst berättat att jag legat under parasoll.

Djuprengöringar hos proffs på hudsalong gör jag någon gång då och då. Allt för att det ska vara enklare för mig själv att hålla huden i det skick som jag så gärna vill ha den.
Men ju äldre jag blir så märker jag att huden ändrar sig. Det är normalt att både hy och hår förändras med åldern men självklart finns det ju alltid något som gör att det går att bibehålla vissa delar i alla fall. Att ansiktskräm kommer i fokus är en självklarhet. Finns det något skönare än att massera in en härlig kräm efter rengöring både morgon och kväll.

Naturligtvis vill jag fortsätta att behålla min hy så fräsch som möjligt så min tanke är att fortsätta använda snälla produkter som gör sitt bästa dels på dagen och även på natten. Jag vet hur viktigt det är med sömn för alla kroppens organ där huden också ingår. Det största organet vi alla har är just huden och det tänker jag ofta på när jag väljer ansiktskräm. Jag kan förlika mig med små kråksparkar i ögonvrån som blivit fler och en ansiktskräm som förhindrar att de blir djupare är något jag föredrar.

Jag vill att ansiktskrämen ska tas upp snabbt av huden, särskilt på morgonen om jag ska lägga makeup över. Den får gärna ha något som hjälper till att behålla eller tillföra lyster i huden. Ansiktskrämen också ska innehålla kollagen då det naturliga som finns i huden försvinner lite med åren. Fukt, fukt och åter fukt, det känns också mycket viktigt för mig vid valet av ansiktskräm. Särskilt under vinterhalvåret när hyn har en större tendens att torka ut i kyla och nederbörd.

Ansiktskrämen får gärna ha antioxidanter i sig som skyddar mot föroreningar i luften från avgaser med mera då det är något som huden i ansiktet är väldigt utsatt för.

Jag betalar gärna lite mer för en ansiktskräm då det är den som ska sitta på huden i så många timmar. Jag vill ha kvar känslan av en smidighet i ansiktet när jag ler mitt på dagen eller på eftermiddagen. Då känns det bra när kvällen kommer och det är dags för rengöringsprocedur och att återigen få massera in en ansiktskräm med härlig konsistens.

Ibland lyxar jag till det lite och tar en extra klick och masserar in över dekolletaget, axlarna, ner på armarna och till sist får händerna sitt. Det som kan användas i ansiktet kan användas på hela kroppen så varför inte tänker jag. En bra ansiktskräm kan göra nytta även på andra delar än just ansiktet.

Leave a Comment