HemHudAnsiktskräm för 50+

Ansiktskräm för 50+

Nu när vi går in i 50-årsåldern och framåt vill vi se till att vi fortfarande tar hand om vår hud. Vilket innebär att vi måste använda den bästa ansiktskrämen för 50+. Men vad är den bästa ansiktskrämen för 50+? Jag gjorde massor av efterforskningar och jag ska dela med mig av vad jag hittade.

Bästa ansiktskrämen för 50+:

 1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel
 2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme
 3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer
 4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream
 5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Bästa ansiktskrämen för 50+

1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel

Peter Thomas Roths Anti-Aging Cleansing Gel är en lyxig, uppfriskande rengöringsgel som inte bara arbetar på djupet av porerna för en fräsch, ungdomlig hy, utan också hjälper till att öka cellomsättningen och minskar synligheten av fina linjer och rynkor. Gelen har också en behaglig, ren och lätt persikodoft och är pH-nivå 4,0-5,0 så den passar alla hudtyper, inklusive torr, solskadad, normal, kombinerad, fet och aknebenägen hud.

 • Lyxigt och uppfriskande rengöringsgel
 • Arbetar på djupet av porerna
 • Ökar cellomsättningen

2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme

Ansiktskräm Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme är en sammetslen lätt dagkräm som skyddar huden mot åldrande, rynkbildning och skador från solen. Den kan användas både på vintern och på sommaren.

Ingredienserna i denna kräm är:

 • Vitamin A: Återställer hudens ungdomliga utseende och minskar rynkor. Det främjar även celltillväxten och förhindrar att huden torkar ut.
 • E-vitamin: En antioxidant som förhindrar oxidation och skador från fria radikaler på hudcellerna.
 • Naturligt UV-skyddsmedel: Skyddar mot solskador (solbränna, fotoåldrande) med UVB-filter som absorberar UVB-ljus

Krämen innehåller alltså många bra ingredienser som du förhoppningsvis kommer att uppskatta.

 • Sammetslen och lätt dagkräm
 • Skyddar huden mot åldrande
 • Kan användas under både vinter och sommar

3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer

Dagarna då din hud ser trött och sliten ut är över. Vi presenterar Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer, en banbrytande fuktkräm som synbart minskar synligheten av rynkor och hjälper till att reparera och stärka din hud. Denna 24-timmars trippelkorrigerande anti-aging-kräm innehåller den banbrytande kombinationen av ferulasyra och retinol samt det innovativa EKG Cellular Complex™.

Ingredienserna verkar direkt på hudens fibroblaster för att öka hudens egen förmåga att producera kollagen och elastin för en synlig förbättring av hudens utseende och elasticitet. Fina linjer och rynkor reduceras både på ytan och på djupet, samtidigt som krämen också ljusar upp din hy.

 • Hjälper dig se piggare ut
 • Minskar synbart dina rynkor
 • Ingredienserna verkar direkt på hudens fibroblaster

4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream

Ansiktskräm Skin Regimen Polypeptide Rich Cream är en högpresterande kräm för torrare hud som har förlorat sin elasticitet eller för hud som utsätts för kallt klimat. Den har innovativ rik fluffig konsistens och innehåller acetyl-tetrapeptid 2, palmitoyl tripeptid-5, maskrossextrakt och Longevity ComplexTM. De olika peptiderna stimulerar hudens naturliga metabolism för att förbättra syntesen av kollagen och elastin. Innehåller även glimmer som ger en omedelbar glöd till huden efter applicering och ger krämen dess ljusrosa ton.

 • Högpresterande kräm
 • Perfekt för torrare hud som förlorat sin elasticitet
 • Passar hud som utsätts för kallt klimat

5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Om du letar efter en fuktighetskräm som ger din hud en fast och ungdomlig känsla, behöver du inte leta längre. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer är lösningen på dina problem. Denna anti-ageing-kräm innehåller sju typer av kollagen, samt kollagenstimulerande ingredienser, för att ge dig fastare, slätare hud med färre rynkor. Med marint kollagen, växtkollagen med mera hjälper denna fuktighetskräm till att omvandla upplevelsen av fina linjer och rynkor för att ge dig ett ungdomligare utseende. Den innehåller även ett femprocentigt hyaluronsyrakomplex och scvalane för att hålla huden återfuktad och fyllig.

 • Gör att huden känns fast och ungdomlig
 • Innehåller sju typer av kollagen
 • Innehåller kollagenstimulerande ingredienser

Mer om ansiktskräm för 50+

Beroende på vart vi befinner oss i livet så har vi olika behov, detsamma gäller både hy och hår. När vi passerar en viss ålder uppstår vanligtvis nya behov vi kanske inte haft innan. Både för kvinnor och män börjar kroppens celler, immunförsvar och hormoner förändras kraftigt när vi passerar femtio år. Detta behöver inte enbart vara negativt men för många uppkommer nya behov, i synnerhet när det kommer till skönhet och hälsa.

Hyn kan genomgå en rad olika förändringar och det är viktigt att kartlägga vilka problemområden och speciella behov just din hy har. Det är vanligt att många upplever att både hyn och håret blir lite torrare och känsligare när de passerar 50+. Cellförnyelse och produktionen av hormoner sjunker både för kvinnor och män redan i trettiofemårsåldern. När vi passerar 50+ måste vi därför lägga extra mycket omsorg på vår hudvård, och detsamma gäller hårvård.

Den bästa ansiktskrämen för 50+ innehåller oftast ämnen som skyddar och stärker huden, i många fall innehåller produkten även ingredienser som aktivt ökar cellförnyelse och ger lyster samt spänst till hyn. Det är också vanligt att produkter har en lystergivande effekt då hyn tenderar att förlora dessa egenskaper i takt med åldrande. Detta är normalt men det finns produkter som hjälper mot dessa ålderstecken.

Att ha en anpassad och välfungerande hudvårdsrutin är viktigt i alla åldrar för att få en optimal hy, detsamma gäller när vi kommer upp lite i åldern. En bra ansiktskräm är därför viktig att lägga till i sin hårvårdsrutin då detta förebygger uppkomsten av åldersrelaterade problem. Det är väldigt individuell hur ens hy påverkas av åldrande, vissa får inga som helst problem medans andra upplever väldigt många nya problem de aldrig haft.

Det är viktigt att du har en komplett och välfungerande hudvårdsrutin från rengöring till efterbehandling samt produkter som verkar på speciella problemområden. En bra ansiktskräm kan motverka både pigmentförändringar, rynkor, linjer och torr hy. Det kan därför vara bra att börja använda dessa typer av produkter en tid innan åldersrelaterade åkommor uppstår. Detta gör att du har möjlighet att förebygga dessa problem i framtiden och din hudvårdsrutin blir lättare att anpassa när eventuella åldersrelaterade åkommor uppkommer.

Återfuktande ämnen är viktigt att ha i samtliga produkter, givetvis också i sin ansiktskräm om du upplever att din hy blivit torrare och känsligare. När vi passerar 50+ är det också viktigt att tänka på att använda produkter som innehåller UV-skydd då huden blir extra känslig för solens strålar. En bra ansiktskräm kan förhindra att du bränner dig i solen. Som vid vilken ålder som helst är det alltid viktigt att du testar nya produkter på ett litet område på huden innan du använder exempelvis ansiktskrämen i hela ansiktet. Detta gör att du minskar risken för allergiska reaktioner, i takt med att huden åldras så ökar ibland känsligheten för vissa ämnen som ibland finns i hudvårdsprodukter. Därför är det alltid bra att du testar dig fram för att du inte ska förvärra problem. Använd alltid produkter enligt instruktionerna på förpackningen.

Leave a Comment