HemHudAnsiktskräm för rynkor

Ansiktskräm för rynkor

Det finns massor av olika ansiktskrämer på marknaden och det kan vara svårt att avgöra vilken som är den bästa ansiktskrämen mot rynkor. Men med hjälp av den här artikeln kommer du att kunna välja den bästa för dina behov. I den här artikeln hittar du en lista över de bästa ansiktskrämerna för rynkor!

Bästa ansiktskrämen för rynkor:

 1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel
 2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme
 3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer
 4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream
 5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Bästa ansiktskrämen för rynkor

1. Peter Thomas Roth Anti-Aging Cleansing Gel

Peter Thomas Roths Anti-Aging Cleansing Gel är en lyxig, prisbelönt ansiktsrengöringsgel som verkar på djupet av porerna för en fräsch, ungdomlig hy. Denna djuprengöringsgel hjälper till att öka cellomsättningen och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Den lämnar huden helt ren, vitaliserad och uppfriskad. Dess lätta persikodoft är så behaglig att du inte kommer att tro att den inte är ätbar. Den är pH-nivå 4,0-5,0 och passar alla hudtyper, inklusive torr, solskadad, normal, kombinerad, fet och aknebenägen hud. Dock inte särskilt känslig hud.

 • Lyxigt och prisbelönt ansiktsrengöringsgel
 • Verkar på djupet av porerna
 • För en fräsch och ungdomlig hy

2. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme

Din hud förtjänar den största omsorgen, särskilt under vinterhalvåret. Därför uppskattar jag Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-Age Day Creme. Denna kräm arbetar för att reparera solskador och åldrande, samtidigt som den bekämpar rynkor. Med tre potenta A-vitamintyper som verkar för att reparera åldrande och solskador och två E-vitamintyper som fungerar som antioxidanter kommer din hud att stråla från alla håll och kanter.

 • Speciellt bra för omsorg vinterhalvåret
 • Eller för solskador på sommaren
 • Bekrämpar oavsett effektivt rynkor

3. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer

Om du letar efter den ultimata anti-aging-krämen är detta den perfekta. Ferulic + Retinol Anti-aging Moisturizer tränger djupt in i huden och ökar produktionen av kollagen och elastin. Den reducerar också uppkomsten av rynkor och fina linjer, samtidigt som den lyser upp din hud och förebygger hyperpigmentering. Denna fuktighetskräm lämnar din hud mjuk och väl återfuktad hela dagen.

 • Ultimata anti-aging-krämen
 • Tränger djupt in i huden
 • Ökar produktionen av kollagen

4. Skin Regimen Polypeptide Rich Cream

Denna lyxiga kräm kan användas som en del av en rengörande och återfuktande behandling för torr hud. Den innovativa rika konsistensen gör att den här produkten inte bara är till för den torraste huden, den är också bra om du bor i ett kallt klimat. Vår hud blir torrare när vi åldras, så det är viktigt att använda en rik formula som denna för att bibehålla elasticitet och smidighet.

 • Lyxig kräm
 • Lämnar en en ren och återfuktad hud
 • Hjälper huden behålla elasticitet och smidighet

5. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisturizer

Att ta hand om sin hud kan vara svårt när man försöker balansera arbete, familj och allt däremellan. Peter Thomas Roth Firmx Collagen Moisture Cream har din rygg med sin lätta formula och lätta absorption. Denna anti-ageing-kräm hjälper till att lämna huden fastare, slätare och mer ungdomlig med marint kollagen, växtkollagen och hydrolyserat kollagen, samtidigt som den förbättrar upplevelsen av fina linjer, rynkor och fasthet. Med ett femprocentigt hyaluronsyrakomplex och scvalane lämnar den huden mjuk, återfuktad och fyllig.

 • Går snabbt att absorbera
 • Lämnar huden fastare, slätare och ungdomlig
 • Innehåller flera typer av kollagen

Mer om ansiktskräm för rynkor

Vi är flera som jagar den bästa lösningen för att se snygg och slät ut i ansiktet på naturlig väg. Här delar jag med mig av det jag testat, lärt mig och upptäckt – det finns faktiskt riktigt bra lösningar!

Vilken ansiktskräm man väljer är individuellt, inte enbart beroende på om du har fet eller torr hy – av någon anledning fungerar vissa krämer bättre för vissa människor vilket också kan bero på det som redan finns i huden, det vill säga det som kommer inifrån.

Vad du behöver veta om din hud

Finns det någon kräm som motverkar att vi utvecklar rynkor? Nej, det är inte fysiskt möjligt. Hudkrämers innehåll har svårt att tränga ner i det hudlager där elastin och collagen finns, det hudlagret kallas för dermis.

Huden består av flera lager och det första, det som vi smörjer in med kräm heter hornlagret. Detta är egentligen död hud som lämnar kroppen, och det är viktigt att man är ren innan man smörjer in sig. Hudlagret under hornlagret kallas för epidermis och har inga blodkärl. Dessa två översta hudlager rör sig löpande uppåt och cellerna förnyas hela tiden. Det tredje lagret, längst in mot kroppen är dermis. I detta lager finns proteiner, elastin och collagen som är de som påverkar hudens elasticitet – och då de sitter så långt in behöver man komma åt dem inifrån kroppen. Exempelvis så äter jag lite extra collagen, hyaluronsyra och essentiella aminosyror (proteiner) då detta hjälper till att hålla dermis i trim, vilket är en avgörande funktion för min huds elasticitet.

Hudens uppgift är att skydda kroppen, den är inte avsedd att släppa igenom olika vätskor eller krämer. Mycket av det vi smörjer in oss med fastnar i epidermis där det inte finns blodkärl, eller så fastnar det redan i hornlagret.

Rynkor kommer av att vi blir äldre. Detta beror på att proteiner som elastin och collagen inte nybildas på samma sätt med åren, men även detta är individuellt och det är viktigt att man förstår att tillföra dessa ämnen inifrån kroppen. En viktig del är också att inte sola och inte röka.

Krämers funktion

Vilken är då hudkrämens funktion? Om du nu redan tänker på att tillföra viktiga ämnen genom att äta dem är det dags att kombinera med en hudkräm. Krämens funktion är att hjälpa hornlagret att hålla fukt och vatten kvar så att huden ser frisk och sund ut och ansiktet “lyser”. Krämen ska motverka torrhet i hornlagret.

Spelar det någon roll vilken hudkräm man väljer?

Hur man väljer kräm är individuellt, även hur man reagerar på krämer. Det kan vara ärftligt eller ha andra orsaker. Det du behöver tänka på är att krämen ska innehålla fett och fukt i olika mängder, detta är också individuellt. Jag märker att en fetare kräm kan vara bekväm att sova med, medan en kräm med fukt som snabbare absorberas kan vara bra som morgonkräm. Välj den kräm du trivs bäst med, men kom ihåg att du behöver arbeta från två håll, både inifrån och utifrån för bästa möjliga resultat.

Leave a Comment