HemHårHårinpackning för blekt hår

Hårinpackning för blekt hår

Du kanske frågar dig varför du behöver en hårinpackning för blekt hår och vad den gör. Det är viktigt att veta att blekmedel torkar ut ditt hår. När blekmedel kommer i kontakt med ditt hår sipprar det in i hårsäckarna. Det är därför som ditt hår verkar ha blivit väldigt tunt. En bra hårinpackning för blekt hår, som de i den här artikeln, fyller på med de näringsämnen som behövs för ett tjockare och friskare hår.

Bästa hårinpackningen för blekt hår:

 1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml
 2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml
 3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml
 4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml
 5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Bästa hårinpackningen för blekt hår

1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

Maria Åkerberg Hair Therapy är en skonsam och effektiv behandling för att ge ditt hår lite kärlek. 100 ml-versionen av denna hårinpackningen är perfekt för resor eller att ha med sig i skrivbordet på jobbet för en fuktboost mitt på dagen. Så låt inte vintervädret få dig nedstämd, den här hårinpackningen kommer att få dig att se ut som en gudinna på nolltid!

 • Skonsam och effektiv behandling
 • Ger ditt hår kärlek
 • Perfekt för resor

2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml

Har du blekt hår? Vill du att ditt hår ska vara så vackert som möjligt? Har du letat efter en hårinpackning som återställer din fuktbalans och gör ditt hår silkeslent? Maria Åkerberg Hair Therapy är en naturlig och bra hårinpackning för blekt hår. Produkten är formulerad för att användas 1-2 gånger i månaden (eller vid behov) och innehåller eteriska oljor av ingefära, ylang-ylangblommor, grapefruktskal och broccoliolja. Tillsammans har dessa eteriska oljor följande fördelar: de är välgörande för hårbotten, de har en balanserande effekt och ger glans, de har en renande och närande effekt. Produkten är tillverkad av naturliga ingredienser som är självbevarande.

 • Bra för blekt hår
 • Återställer fuktbalansen
 • Gör håret mjukare

3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml

Denna hårinpackningen med kallpressad jojobaolja är det perfekta motgiftet för sprött, torrt och skadat hår. Jag älskar den här hårinpackningen, speciellt för dem som har blekt sitt hår, eftersom oljan hjälper till att motverka de uttorkande effekterna av blekning. Jag älskar den också för alla andra eftersom den kan hjälpa till att försegla fukt och skydda dina lockar mot ytterligare skador. Det är också en briljant allroundprodukt med en mängd användningsområden. Oavsett om du använder den som hårinpackning, handkräm eller till och med tar bort din vattenfasta mascara kommer du att bli förvånad över hur bra den fungerar!

 • Naturlig olja som kan användas som hårinpackning
 • Perfekt motgift mot sprött, torrt och skadat hår
 • Fungerar bra för flera olja användningsområden

4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml

Denna koncentrerade hårinpackningen reparerar, ger glans och volym samtidigt som den återfuktar håret intensivt. Den extra fukten hjälper till att vitalisera blekt hår och förebygga framtida skador orsakade av kemiska behandlingar.

 • Koncentrerad hårinpackning
 • Reparerar och ger glans
 • Återfuktar håret intensivt

5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Maria Nila True Soft Masque är en hårinpackning för blekt hår. Masken är berikad med arganolja som motverkar frissighet, statisk elektricitet och ger glans. Colour Guard Complex minskar färgförlust orsakad av tvätt, värmestyling och skyddar håret från UV-strålar och fria radikaler.

 • Hårinpackning för blekt hår
 • Berikad med arganolja
 • Motverkar frissighet

Mer om hårinpackning för blekt hår

Om ditt hår är blekt eller slingat är det viktigt att vårda håret och använda anpassade produkter vid tvätt samt att använda en bra inpackning för blekt hår.

Att använda speciellt anpassade produkter i ett blekt eller slingat hår är avgörande för att du ska behålla hårets vitalitet. Hår som blivit blekt eller slingat är många gånger skört och poröst vilket gör att håret lätt bryts av och kan vara extra känslig mot värmebehandling så som fön och olika tänger.

En bra inpackning kan hjälpa till att dels skydda håret mot ytterligare slitage och också ge fukt och näring till både hår samt hårbotten.

För att undvika att håret tar skada vid blekning eller slingbehandling bör detta utföras av din frisör. Bleking och slingmedel för hemmabruk kan vara svårt att använda, resultatet kan bli ojämn färg och det finns risk att skört hår skadas.

Innan du köper produkten för ditt blekta eller slingade hår är det viktigt att tänka på vilken hårkvalitet du har, hur mycket eller lite behandlingen har påverkat ditt hår och vilken typ av ljus nyans du eftersträvar.

Det finns exempelvis inpackningar och produkter som schampo och balsam som motverkar att håret gulnar, dessa kallas för silverprodukter och får den ljusa färgen att se kallare ut.
De bästa inpackningarna för blekt hår innehåller oftast återfuktande ämnen och näring till stråna så att strävheten som kan upplevas i ett blekt hår minimeras.

Det är viktigt att följa instruktionerna på förpackningen noggrant, detta gäller samtliga produkter i din hårvårdsrutin. Att testa sig fram till en produkt som passar just dig och dina individuella behov är det viktigaste för att skydda ett blekt och skört hår.

Många inpackningar innehåller ingredienser som aktivt skyddar mot solen skadliga UV-strålar, dessa inpackningar rekommenderar jag till dig med blekt eller slingat hår. Solen gör håret skört, torrt och poröst och det är extra viktigt för ett hår som är blekt att skyddas mot direkt solljus. Sol kan också påverka resultatet av blekningen då sol bleker håret ytterligare.

Inpackning som är speciellt framtagen och anpassad för blekt eller slingat hår är ett komplement till din vanliga hårvårdsrutin om du har slingat eller blekt hår, speciellt om du upplever att håret tagit skada. Om ditt hår är blekt bör du vara lite extra försiktig med värmebehandling när du stylar ditt hår. Eftersom att stråna kan ha blivit skörare så kan de också vara extra känsliga mot värme. Använd alltid värmeskydd som appliceras innan styling för att skydda håret. Inpackningar som är anpassade för blekt hår är många gånger en nödvändighet om du föredrar att behandla håret med värme.

Var noggrann med vilka produkter du använder och testa dig fram för att hitta rätt produkter för just ditt hårs behov.

Ett blekt hår behöver återhämtning och vila innan håret är redo att blekas eller färgas igen. En bra inpackning skyddar håret mellan behandlingarna och gör håret mer slitstarkt och tåligt.

Ett hår som behandlas med bra produkter efter färgning eller blekning ser mer livfullt och glansigt ut.

Leave a Comment