HemHårHårinpackning för lockigt hår

Hårinpackning för lockigt hår

Om du har lockigt hår vet du hur svårt det kan vara att hitta rätt produkter för att hålla håret friskt och mjukt. I den här artikeln har jag sammanställt de bästa hårinpackningarna för lockigt hår enligt olika hårbehov.

Bästa hårinpackningen för lockigt hår:

 1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml
 2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml
 3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml
 4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml
 5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Bästa hårinpackningen för lockigt hår

1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

Lockigt hår kan vara en svår sak. Om du inte tar hand om det torkar det ut och blir frissigt. Men det är där som Hair Therapy kommer in och räddar dagen. Det finns många anledningar till att ditt hår kan bli torrt, men med Hair Therapy kan du enkelt åtgärda det och få fint och mjukt hår igen.

 • Tar enkelt hand om lockligt hår
 • Motverkar att håret blir frissigt
 • Gör håret fint och mjukt

2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml

Är du trött på att ditt lockiga hår är ostyrigt? Hårinpackningen Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml är den perfekta lösningen! Denna hårinpackningen är gjord av naturliga ingredienser och ger en extra kraftfull behandling. Den lämnar ditt hår silkeslent och har en mjukgörande effekt på alla typer av hår. Den innehåller eteriska oljor ingefära, ylang ylang och grapefruktskal som har en renande och närande effekt.

 • Gör ditt lockiga hår enklare att styra
 • Gjort på naturliga ingredienser
 • Lämnar ditt hår silkesrent

3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml

Maria Åkerbergs jojobaolja är en mångsidig och multifunktionell produkt som kan användas av hela familjen. Den är rik på E-vitamin, återfuktar och vårdar hud, hår och naglar. Den färglösa oljan är självbevarande och kan användas som hårinpackning för lockigt hår eller som ett alternativ till traditionell vattenfast kräm för händerna. Den tar även bort vattenfast mascara.

 • Mångsidig och multifunktionell olja
 • Rik på E-vitamin
 • Återfunkar och vårdar

4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml

Olaplex Bond Intense Moisturizing Hair Mask är en tjock, krämig vårdande behandling för ditt hår, perfekt för dig med lockigt hår. Den närande formulan är utformad för att reparera, ge glans och volym samtidigt som den intensivt återfuktar håret.

 • Mycket koncentrerad hårinpackning
 • Tjock och krämig
 • Perfekt för dig med lockigt hår

5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Maria Nila True Soft Masque är en grym hårinpackning för lockigt hår. En mild behandling för torrt hår som återfuktar, ger näring och gör håret silkeslent. Arganolja bekämpar frissighet, statisk elektricitet och ger glans. Colour Guard Complex minskar färgförlust orsakad av tvätt, värmestyling och skyddar håret från UV-strålar och fria radikaler. Applicera på nytvättat hår. Låt verka i 3 minuter. För en djupare effekt – applicera på handdukstorkat hår och låt verka i 5-10 minuter.

 • Grym hårinpackning för lockigt hår
 • Mild
 • Återfuktar

Mer om hårinpackning för lockigt hår

Att få ett perfekt lockigt hår oavsett om du har ett hår med små lockar eller större vågiga lockar kan vara nog så besvärligt. Produkter som är anpassade för just lockigt hår är att föredra om du har ett svår-stylat hår. En hårinpackning för lockigt hår är ett bra alternativ för dig med lockar. Oavsett om du har ett tunnare hår med lockar eller om du har ett tjockare hår med kraftigare strån så är bra produkter anpassade för just ditt hår en räddning för lockar och längder.

Strukturen på ett lockigt hår skiljer sig en hel del från ett rakt hår och det är därför bra att använda produkter som hjälper just ditt hårs behov.

Om ditt hår är lite grövre och strävare är en bra inpackning för lockigt hår för att håret ska kännas mjukt och smidigt. Vid regelbunden användning så kommer håret att både se och kännas mjukare och smidigare.

Att hitta rätt produkter för hår och hårbotten är viktigt då ditt hår är unikt för dig, det bästa är att testa sig fram och att lära känna sitt hår. Oavsett om du vill boosta lockarna och få ut maximal volym eller om du behöver tämja dina lockar så kan en bra inpackning göra underverk.

Det är viktigt att alltid följa instruktionerna på förpackningen noggrant för att få ett bra slutresultat av användningen.

Många med lockigt hår behöver värmebehandling efter tvätt och innan styling och det är därför viktigt att du väljer ett värmeskydd innan du fönar håret eller använder t ex locktång.
Även ett tunt hår som är lockigt eller vågigt mår bra av att tvättas och behandlas med anpassade produkter för lockigt hår. Tänk på att om ditt hår är lite tunnare så är det extra viktigt att vara noggrann när produkterna sköljs ur. Om du låter produkter vara kvar i håret så finns det en risk att håret ser oljigt ut snabbt. Produkter som inte sköljs ur ordentligt riskerar också att tynga ned lockarna vilket gör att det kan bli svårare att styla.

Det är vanligt att lockiga hår kan känna torra och det är därför viktigt att du lär känna ditt hår och förstå dina behov. Om håret upplevs torrt så är det bra att välja en inpackning med extra återfuktande ämnen och näring. Detta kommer att göra ditt hår mjukare och glansigt utan att se tungt och oljigt ut.

Tänk på att låta dina lockar vila ifrån värme och också från solens skadliga UV-strålar, ett lockigt hår som utsätts för värmebehandling blir lätt skörare och frissigare under våren och sommaren.

Försök att skydda håret mot direkt solljus och använd med fördel produkter som innehåller UV-skydd, många inpackningar för lockigt hår innehåller ämnen som skyddar håret.

Lockigt hår, oavsett längd, behöver oftast specialanpassade produkter för att hårets naturliga lockighet ska framträda. Bra produkter, som exempelvis en inpackning för lockigt hår, kan också hjälpa till med att tygla lockarna efter tvätt utan att värmebehandling behövs.

Inpackning för lockigt hår kan också göra att du inte behöver tvätta ditt hår lika ofta vilket alla hår mår allra bäst av.

Lämna en kommentar