HemHårHårinpackning för löshår

Hårinpackning för löshår

Det finns många hårinpackningar på marknaden för olika hårbehov. Men vilken är bäst för ditt löshår? Sanningen är att det beror på ditt hår. Här är några hårinpackningar som kan fungera för ditt löshår!

Upptäck skonsam hårförlängning

För dig som söker efter den bästa hårförlängningen och vill veta mer om den skonsammaste metoden för att förlänga ditt hår, rekommenderar jag varmt att besöka Hairtalk. Här kan du läsa mer om olika skonsamma metoder av hårförlängning. Upptäck allt du behöver veta för ett vackert och hållbart resultat!

Bästa hårinpackningen för löshår:

 1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml
 2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml
 3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml
 4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml
 5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Bästa hårinpackningen för löshår

1. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

Hair Therapy är en naturlig hårinpackning som är skapad för att arbeta med hårets speciella behov. Den är utformad för att appliceras före schamponering och sedan kan den sitta på håret i upp till 20 minuter. Den kan användas på alla typer av hår, men den är särskilt bra för torrt och skört hår. Ingredienserna är hudvänliga och kommer inte att irritera en känslig hud eller hårbotten.

Om du har torr hårbotten kan du applicera masken ner i hårbotten. Låt verka i 10-20 minuter, gärna med en handduk runt håret. Skölj sedan håret noggrant tills produkten är helt borta. Din Hair Therapy kommer att ge ditt hår en vårdande behandling, och det kommer att kännas mjukt och silkeslent.

 • Naturlig hårinpackning
 • Arbetar med just ditt hårs behov
 • Appliceras före schamponering

2. Maria Åkerberg Hair Mask 100 ml

Upptäck en naturlig hårinpackning som gör ditt hår silkeslent och friskt. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml är en bra hårinpackning för löshår. Hårinpackningen används 1-2 gånger i månaden (eller vid behov) och har en mjukgörande effekt på alla hårtyper. Hair Therapy innehåller eterisk olja av ingefära som är välgörande för hårbotten och blommor från Ylang Ylang-trädet som har en balanserande effekt och ger glans. Den eteriska oljan från grapefruktskal har en renande och närande effekt. Broccoliolja och jojobaolja tillför nyttiga fettsyror som ger en fin glans utan att håret känns fett.

 • Naturlig hårinpackning
 • Gör ditt hår silkeslent och friskt
 • Bra för löshår

3. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil 100 ml

Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil är en bra hårinpackning för löshår. Kallpressad jojobaolja är dessutom en universalprodukt för hela familjen. Den guldgula oljan framställs genom skonsam kallpressning av fröna från jojobabusken. Oljan är mycket hållbar, konserveringsmedel behövs därmed inte.

 • Bra hårinpackning för löshår
 • Universalprodukt utan konserveringsmedel
 • Består av kallpressande frön från jojobabusken

4. Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml

Det här är en bra hårinpackning för löshår. Olaplex No.8 är en koncentrerad hårinpackning som reparerar, ger glans och volym samtidigt som det återfuktar håret intensivt. Hårinpackningen innehåller den högsta koncentrationen av platinagruppsmetaller som ansamlas i håret när det är skadat. Platinagruppsmetaller används för att reparera skadorna och förhindra ytterligare skador på hårstråna.

 • Hårinpackning lämpad för löshår
 • Reparerar
 • Ger glans och volym

5. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Jag vill vara tydlig med en grej, trots att Maria Nila True Soft Masque är på sista plats är det en bra hårinpackning för löshår. En mild behandling för torrt hår som återfuktar, ger näring och gör håret silkeslent. Arganolja bekämpar frissighet, statisk elektricitet och ger glans. Colour Guard Complex minskar färgförlust orsakad av tvätt, värmestyling och skyddar håret från UV-strålar och fria radikaler. Applicera på nytvättat hår. Låt verka i 3 minuter. För en djupare effekt – applicera på handdukstorkat hår och låt verka i 5-10 minuter.

 • Lämplig för dig med löshår
 • Mild behandling som återfuktar och ger näring
 • Gör ditt löshår silkeslent

Mer om hårinpackning för löshår

Ett välskött löshår blir lika snyggt som ditt eget hår och ingen kan se skillnaden. Det de kan se är ett glansigt och böljande hår som faller nedför dina axlar – om du sköter det ordentligt!

Löshår är en självklarhet i vissa länder och numera ganska vanligt i Sverige också.
Om du, liksom jag, har testat äkta löshår så vet du hur viktigt det är att sköta det rätt, och hur lätt det blir om man har en rutin och rätt produkter. Jag skriver “äkta” eftersom det finns både äkta hår och syntetiskt löshår och naturligtvis behöver man sköta om båda sorterna. Det jag främst tänker på här – är det äkta löshåret.

Löshårets kvalitet

Löshår har olika kvalitet, eftersom vi människor har olika hårkvalitet. När man byter ut sitt gamla löshår mot nytt hoppas man naturligtvis att det nya håret ska ha lika bra kvalitet som det gamla, men det är lite grann ett lotteri, inte ens din hårfrisörska kan garantera vilken kvalitet löshåret har denna gång.

Man ska komma ihåg att löshår är “dött” hår, vilket egentligen gäller allt hår som sitter utanpå huvudet – och inte inne i huvudet. “Dött” hår kan lätt bli frissigt, torrt och få ett livlöst utseende, och här får man kanske jobba lite extra med en kraftigare hårinpackning.

Hårinpackning och skötsel av löshår

Ditt löshår behöver det allra kraftigaste och mest fuktbevarande i hårinpackningsväg – välj en hårinpackning för mycket torrt och sprött hår. Det kan ibland bli lite svårt att hålla det egna håret borta om du har flera rader med löshår och eget hår emellan raderna – men ditt löshår behöver det allra maffigaste! Det är en investering i ditt eget utseende. Ett glansigt hår gör att man till och med ser piggare ut.

Helst tvättar du löshåret max en gång per vecka – inte mera, men du kan behöva packa in det 2-3 gånger per vecka. Börja med att kamma igenom det noga så att det är helt rakt eller faller nedåt, du kan inte gnugga in löshåret som du gör med ditt vanliga hår, då blir det tovigt. Löshåret ska tvättas med ett milt schampo – hängande. Därefter sköljer du med ljummet vatten, inte kallt, och packar in med rikligt – överdrivet mycket skulle jag vilja påstå – av hårinpackning. Ta en plastpåse och förslut håret i en ljummen “hätta”, dra en luva ovanpå plastpåsen, eller rulla en halsduk runt om du har mycket hår. Låt detta sitta i en timme innan du sköljer ur med kallt vatten för att tillsluta porerna i håret. Fortfarande behöver du tänka på att inte gnugga löshåret, det ska rullas varsamt i sina längder så att inte tovor uppstår. Du ska aldrig använda hårtork på löshår, det försämrar kvaliteten oavsett hur bra inpackningen är, möjligen att du kan blåsa med kall luft.

Denna procedur leder till ett vackert löshår, och om du har avpassat färgtonen rätt kommer ingen att se skillnaden mellan löshåret och ditt eget hår. Det kan tyckas som lite extra arbete att hålla löshåret glansigt och snyggt, och mycket hårinpackning kommer att förbrukas – men när man ser resultatet blir man glad!

Leave a Comment